Çfarë është një kamionçinë

Përmbajtje

Ndryshe nga makinat dhe kamionët, një kamionçinë ka përparësitë e të dy llojeve të trupit. Nga njëra anë, gjëra mjaft të mëdha dhe të rënda mund të transportohen në trupin e saj. Nga ana tjetër, një makinë e tillë do të jetë e rehatshme për një udhëtim në vend me të gjithë familjen me pushime.

Për këto arsye, kamionët po fitojnë njohje gjithnjë e më të madhe midis automobilistëve në Evropë, vendet e CIS. Në jashtë rrugës, një makinë e tillë do t'ju ndihmojë të përfitoni sa më shumë nga një udhëtim jashtë rrugës, dhe në autostradë nuk sillet më keq se një makinë e zakonshme pasagjerësh.

Çfarë është një kamionçinë

E vetmja pengesë e një modifikimi të tillë është se gjithçka jashtë kabinës laget gjatë shiut, dhe çdo mbetje dhe ujë shpesh grumbullohen në vetë trupin. Për të parandaluar një problem të tillë, prodhuesit e aksesorëve të makinave u ofrojnë klientëve të tyre trupa të unifikuar me matës zero ose kung.

Çfarë është kung

Ta themi thjesht, kjo është një mbulesë që është instaluar në trupin e një kamionçinë. Përveç anës praktike, ky produkt ka edhe një qëllim estetik. Instalimi i mbulesës vizualisht e ndryshon kamionin në një SUV me një brendshme të madhe.

Çfarë është një kamionçinë

Sende të tilla janë të kërkuara nga ata që preferojnë aktivitete në natyrë pavarësisht nga moti. Një peshkatar, një gjahtar, një turist, një adhurues i argëtimit jashtë rrugës, nëse fondet janë në dispozicion, patjetër do të zgjedhin një kunga. Pyetja e vetme është cilin model të zgjedhim?

Llojet e kungjeve

Para se të shqyrtoni opsionet e ndryshme, duhet të mbani mend: asnjë prodhues automjetesh nuk zhvillon kungi për modelet e tyre. Për këtë arsye, ju nuk duhet të nxitoni për një "super ofertë" nga një tregtar - për të blerë një pjesë "origjinale" me një kosto të reduktuar. Shpesh ky çmim është akoma shumë më i lartë sesa për një artikull të ngjashëm, por vetëm në një dyqan të rregullt të pjesëve të automjeteve.

Çfarë është një kamionçinë

Përveç dizajnit të kulmeve të ngurtë për trupat e marrjes, ato ndryshojnë nga njëra-tjetra në parametrat e mëposhtëm:

 • Bërë prej hekuri;
 • Materiali - lidhje të ndryshme alumini;
 • Produkte polimer;
 • Tenda të shtrira mbi harqe metalike;
 • Trup prej xhami me shtresa qelqi organike;
 • Kapak druri, mbështjellë me llamarinë.
🚀Më shumë për temën:
  Pajisjet dhe funksionet e reja në serinë 911 Carrera

Pse instaloni KUNG?

Disa modele kung janë bërë në mënyrë që ato të shpërbëhen shpejt. Në këtë rast, produkti shërben për të mbrojtur nga lagështia në shi. Pjesën tjetër të kohës, pronari mund të mos përdorë një mbulesë të tillë.

Çfarë është një kamionçinë

Nga ana tjetër, disa lloje të akordimit përfshijnë instalimin e një sistemi të fuqishëm altoparlantësh në një trup të zbukuruar me lloje të bukura pëlhure. Ose trupi i një SUV përdoret si një kafene e lëvizshme me rrota ose një depo e përhershme për mjetet.

Në këtë rast, pronari i makinës do të zgjedhë një stol të palëvizshëm, pasi makina do të transportojë vazhdimisht gjëra të shtrenjta që mund të përkeqësohen, edhe nëse bie në kontakt me pluhurin e rrugës. Një kuti e veçantë është instaluar në makina të tilla, në të cilën mund të hapen dritaret, sikur një mundësi e tillë të sigurohet në një makinë nga fabrika.

Çfarë është një kamionçinë

Cilat janë përfitimet e kunga për pronarët e kamionëve?

Pronarët e makinave që zgjedhin hardtops mund të ndjekin qëllimet e mëposhtme:

 • Jepini makinës një pamje të plotë;
 • Mbroni pajisjet e shtrenjta ose gjërat që janë vazhdimisht në pjesën e pasme të makinës;
 • Pjesa (në varësi të modelit) mund të instalohet në mënyrë të pavarur duke kryer rregullimin e buxhetit;
 • Edhe në mot të thatë, ngarkesa e vlefshme do të mbrohet nga ata që dëshirojnë të marrin në pronësi të paligjshme pasurinë e dikujt tjetër.
Çfarë është një kamionçinë

Blerësi mund të marrë çdo modifikim të kutisë: me shina çati, bagazh, me dritare hapëse, etj.

Si të zgjidhni një kamionçinë?

Kur vendosni për llojin e kunga, çdo pronar i kamionçinës duhet të fillojë nga qëllimi i instalimit të kësaj pjese. Do të jetë një akordim vizual ose një azhurnim me një qëllim praktik.

Nëse automobilisti planifikon të transferojë shpesh ngarkesa të mëdha, atëherë aksesori duhet të hiqet shpejt dhe lehtë. Gjithashtu, modeli duhet të jetë i qëndrueshëm në mënyrë që edhe një breshër i vogël të mos dëmtojë mbrojtjen.

Çfarë është një kamionçinë

Kur një makinë po kalon një terren të mirë jashtë rrugës, trupi i saj i ngarkuar rëndë mund të deformojë. Kungu nën ngarkesa të tilla nuk duhet të thyhet. Për ta bërë këtë, duhet t'i kushtoni vëmendje opsioneve më të rënda të metaleve. E njëjta gjë vlen për modelet që kanë binarë çati. Herët ose vonë shoferi do të vendosë t'i përdorë ato për të transportuar një lloj ngarkese.

🚀Më shumë për temën:
  Çfarë është lëngu i frenave dhe si ta kontrolloni atë

Karakteristikat dhe instalimi i kutisë

Ekzistojnë dy mundësi për montimin e aksesorëve të tillë:

 • Në trup bëhen vrima dhe elementët shtrëngohen me bulona. Ky opsion është më i besueshmi, por gjatë procedurës, metali i hapur i makinës duhet të mbrohet nga lagështia.
 • Përdoren pirgje. Ky opsion është i përshtatshëm për ata që nuk duan të prishin bojën e makinës së tyre. Për një besueshmëri më të madhe, vlen të përdorni jo 4, por më shumë pirgë. Ata shpesh përfshihen në çantë, dhe nganjëherë ato shiten veç e veç.
Çfarë është një kamionçinë

Disa modele të dyshemesë së fortë kanë ndriçim të brendshëm, si dhe një dritë frenimi në majë të çatisë. Nëse nuk keni përvojë në lidhjen e energjisë elektrike në një makinë, është më mirë të kërkoni ndihmë nga specialistët.

Sapo të jetë instaluar kulmi, para se ta rregulloni përfundimisht, duhet të kontrolloni nëse trupi përshtatet në mënyrë të barabartë me trupin dhe nëse vulën është deformuar. Në mënyrë ideale, lada e aksesorit duhet të përshtatet mirë dhe përgjatë gjithë perimetrit në anët.

Nëse përdoren pirgje, është e nevojshme të kontrolloni në mënyrë periodike ngushtësinë e tyre, pasi fiksimi i tyre gradualisht humbet gjatë ngasjes.

Çfarë duhet të kërkoni

Kur zgjidhni një pajisje shtesë në një dyqan, duhet të sqaroni pikat e mëposhtme:

 • Materiali nga i cili është bërë elementi. Bestshtë mirë të zgjedhësh tekstil me fije qelqi gjermane. Një kung i tillë do të ketë forcë të mirë, e cila do të ishte inferiore vetëm ndaj homologëve metalikë, por shumë më e lehtë se ato. Opsioni i buxhetit është një hardtop me dy shtresa, por është më mirë të mos kurseni para dhe të blini një model me katër shtresa.
 • Lloji i instalimit. Në rastin ideal, duhet të blini një modifikim që nuk kërkon dëmtimin e trupit të makinës për rregullimin, për shembull, shpimin e vrimave të montimit. Mbërthimet e përdorura për të rregulluar kutinë duhet të jenë prej metali të qëndrueshëm, dhe sa më shumë të jenë, aq më mirë.Çfarë është një kamionçinë
 • Material për dekorimin e brendshëm. Vinili ose lëkura duket mirë, por ky material ka një pengesë të rëndësishme - lotohet lehtë. Isshtë më mirë të blini opsionin me një qilim (pëlhurë për raftet e bagazhit). Edhe nëse bëhet pis, mund të lahet lehtë, madje edhe me përdorimin e kimikateve automobilistik.
 • Vula e kulmit. Ky është një faktor tjetër që mund t'i bëjë azhurnimet e makinave të padobishme. Fakti është se një ngjitës i zakonshëm poroz është në gjendje të thithë lagështi, prandaj, pas disa larjesh, lagështia do të shfaqet brenda makinës, e cila do të prishë një ngarkesë të rëndësishme. Më mirë të qëndroni në homologun e gomës.
 • A ofron shitësi pjesë këmbimi për këtë modifikim të dyshemesë së fortë. Nëse jo, është më mirë të kërkoni diçka tjetër. Problemi është se kungu mund të thyhet lehtësisht (ose një pjesë e veçantë e saj, për shembull, xham gjatë tërheqjes së një makine tjetër). Pjesë të ndryshme nuk mund të zëvendësohen me një përbërës të ngjashëm nga një prodhues tjetër. Kjo është një tipar i prodhuesve. Dhe kjo është një nga grackat më të mëdha kur blini një kunga nga një tregtar makinash. Në shumicën e rasteve, këto kompani nuk shesin pjesë këmbimi.
 • Cila është periudha e garancisë dhe cilat raste mbulon. Kjo periudhë nuk duhet të jetë më pak se një vit, sepse gjatë funksionimit gjatë gjithë vitit, pjesa has në kushte të ndryshme të motit, të cilat mund të zbulojnë pikat e dobëta të aksesorit. Në këtë rast, bojë nuk duhet të plasaritet, amortizuesit duhet të jenë të fortë.
 • Shitësi shet produkte në bashkëpunim të drejtpërdrejtë me prodhuesin, ose është ndërmjetës. Në rastin e dytë, blerësi me siguri do të paguajë shumë dhe për shërbimin e garancisë ai mund të dërgohet në një kompani tjetër.
🚀Më shumë për temën:
  Llambat ksenon - Philips apo Osram?

Këtu është një udhëzues i shkurtër video se si të montoni kutinë në Amarok RH04:

Instalimi i Kung në Amarok Rh04

Pyetje dhe Përgjigje:

Çfarë është një kamionçinë? KUNG - një trup i një dimensioni të unifikuar zero. Ky është një element shtesë që vendoset në trupin e një kamioni, duke e mbrojtur atë nga shiu dhe bora.

Si duket Kung? Ky detaj shtesë është i ngjashëm me një çati të shkurtuar me xhamat anësore dhe të pasme. Pllaka mund të hapet ose të jetë e palëvizshme. Zakonisht kungu ngjitet në mënyrë të përhershme, por mund të jetë edhe i lëvizshëm.

Për çfarë është kung? Ai mbron veglat dhe sendet e tjera të ruajtura në pjesën e pasme të një kamioni nga reshjet, era, pluhuri ose hajdutët. Kur kamionçinë është duke lëvizur jashtë rrugës, gjërat nuk do të bien nga trupi.

ARTIKUJ TIL NGJASHM
Kryesor » Artikuj » Çfarë është një kamionçinë

Shto një koment