Çfarë është një ngrohës i karburantit Diesel?
 

Përmbajtje

Ngrohës i karburantit Diesel


Karakteristikat e ngrohësit të karburantit dizel. Një rritje e viskozitetit me uljen e temperaturës, e cila shoqërohet me turbullirë, kristalizim dhe shërim të mëtejshëm. Me një rritje të konsiderueshme të viskozitetit, funksionimi normal i sistemit të karburantit do të ndërpritet derisa furnizimi me karburant dizel të ndërpritet plotësisht. Ngrohëset me naftë përdoren në makina dhe kamionë për të kundërshtuar këta faktorë negativë. Ngrohësit me naftë në përgjithësi shërbejnë për dy qëllime. Ngrohja e karburantit me naftë gjatë ndezjes së motorit, e ashtuquajtura ngrohje. Dhe mbajtja e një temperature të caktuar të karburantit me naftë ndërsa motori funksionon, i quajtur ndryshe edhe ngrohja. Këto funksione mund të kryhen si individualisht ashtu edhe bashkërisht.

Sistemi i ngrohjes me naftë


Në rastin e fundit, është një sistem ngrohje me naftë. Prodhuesit kryesorë të ngrohësve të ujit me naftë janë Alternative Technology Group e GmbH, ATG (modeli Diesel Therm), Parker (modeli RAKOR), Nomakon (POR vjen nga materialet MA nën dhe KOH me udhëzime). Ngrohje me naftë. Ngrohësit me naftë përfshijnë. Ngrohje të imëta të filtrit, ngrohës të rripave përkulës dhe ngrohës të hyrjes së karburantit. Zemra e këtyre pajisjeve është një element ngrohës elektrik me bateri. Filtri i imët i karburantit është pjesa më e prekshme e sistemit të karburantit. Për shkak se kapaciteti i tij përkeqësohet për shkak të temperaturës së ulët. Ngrohësit e fashës (suva) përdoren për të ngrohur filtrin e imët. Ngrohësi i ujit ndizet nga shoferi për 3-5 minuta dhe siguron ngrohje në intervalin e temperaturave negative nga 5 në 40 ° C.

Si funksionon një ngrohës i karburantit me naftë


Për shkak të fleksibilitetit të tyre, ngrohësit me shirita fleksibël mund të instalohen në vende të ndryshme në sistemin e karburantit. Linjat e karburantit, filtri i karburantit. Ato sigurojnë ngrohje para-nisjes dhe karburantit në mes të fluturimit. Hyrjet e karburantit të parafabrikuar janë të pajisura me një element ngrohës elektrik. Kur motori është në punë, hyrja e karburantit mund të nxehet nga shkëmbimi i nxehtësisë me ftohësin e nxehtë. Ngrohës me naftë të papërpunuar. Karburanti dizel mund të nxehet në lëvizje në dy mënyra - elektrike dhe të lëngshme. Ngrohësit elektrikë përfshijnë ngrohës të menjëhershëm dhe ngrohës fleksibël. Si rregull, rrjedha e ngrohjes është instaluar përpara filtrit të imët në pjesën e linjës së karburantit. Këto pajisje ushqehen nga një gjenerator i makinave që funksionon.

 
🚀Më shumë për temën:
  Çfarë është pezullimi i makinës dhe ngritja e trupit

Parimi i funksionimit të një ngrohës të makinës me karburant dizel


Ngrohësit paraprakë për karburantin e lëngët me naftë janë hyrjet dhe mbështjelljet e ajrit të nxehtë. Spiralja është një tub spiral që mbyll linjën përkatëse të karburantit. Ngrohësit elektrikë dhe kryesorë të rrjedhës mund të kombinohen në një sistem ngrohje me naftë. Njësia e kontrollit elektronik ruan temperaturën optimale të karburantit dizel në varësi të temperaturës së ajrit. Duke aktivizuar disa ngrohës. Rezervuari i karburantit është një bllok i rëndësishëm ndërtimi i sistemit të karburantit. Designedshtë krijuar për të ruajtur në mënyrë të sigurt një sasi të caktuar të karburantit. Benzinë, karburant nafte, gaz dhe të tjerët. Kjo parandalon rrjedhjet dhe kufizon emetimet avulluese.

Ku ta instaloni


Në makinat e pasagjerëve, rezervuari i karburantit zakonisht instalohet përpara boshtit të pasmë nën sediljen e pasme, jashtë zonës së thërrmimit të automjetit në një goditje të pasme. Vëllimi i rezervuarit të karburantit duhet të sigurojë një kilometrazh automjeti në intervalin 400-600 km. Rezervuari sigurohet në trupin e automjetit duke përdorur kllapa shiritash. Mbrojtja metalike nga dëmtimi mund të instalohet në pjesën e poshtme të rezervuarit të karburantit. Vulat izoluese të nxehtësisë përdoren për të parandaluar ngrohjen e rezervuarit të karburantit nga elementët e sistemit të shkarkimit. Rezervuarët e karburantit janë bërë prej metali, alumini, çeliku ose plastike. Materiali më i popullarizuar për momentin është polietileni plastik, me densitet të lartë. Avantazhi i depozitave plastike është përdorimi më i mirë i vendit të instalimit. Sepse në prodhim mund të merrni një rezervuar karburanti të çdo forme dhe kështu të arrini vëllimin e tij maksimal.

Nga çfarë bëhen rezervuarët e karburantit?


Plastika nuk gërryhet, por muret e rezervuarit janë të depërtueshme nga hidrokarburet në nivelin molekular. Për të parandaluar rrjedhjet e mikro-karburantit, kontejnerët plastikë janë me shumë shtresa. Në disa dizajne, pjesa e brendshme e rezervuarit është e veshur me fluor për të parandaluar rrjedhjet. Rezervuarët e karburantit metalik ngjiten nga fleta e stampuar. Alumini përdoret për të ruajtur benzinë, naftë, çelik dhe gaz. Në mënyrë që të optimizohet hapësira e kokës për çdo automjet të ri, është krijuar rezervuari i tij i karburantit. Në të njëjtën kohë, rezervuarët e karburantit të automjetit mund të ndryshojnë në varësi të llojit të trupit. Lloji i motorit, projekti i sistemit të karburantit, sistemi i injektimit dhe kondicionimi i ajrit. Mbushja e qafës. Rezervuari i karburantit mbushet përmes qafës së mbushësit, i cili ndodhet në të majtë ose në të djathtë mbi krahun e pasmë.

 
🚀Më shumë për temën:
  Çfarë është një minibus?

Rezervuari i karburantit të automjetit dhe ngrohësi me naftë


Preferohet rregullimi i dorës së majtë të qafës mbushëse të anës së shoferit. Sidoqoftë, kur mbushja e karburantit është e plotë, ka më pak mundësi të lini mbushjen në fyt dhe ta lini atë me ju. Një tubacion është i lidhur me qafën e rezervuarit të karburantit. Seksioni kryq i qafës së mbushësit dhe tubave duhet të jetë në gjendje të mbushë rezervuarin e karburantit me një shpejtësi prej afërsisht 50 litra në minutë. Qafa e mbushësit të karburantit është e mbyllur me një kapak vidhos. Automjetet Ford përdorin një mbushës karburanti pa mbushës karburanti të quajtur Easy Fuel. Jashtë, dera është e mbyllur me një kapak me një bravë. Kapaku i rezervuarit të karburantit është i hapur në dhomën e pasagjerëve. Me anë të një motori elektrik ose një makinë mekanike. Karburanti furnizohet në sistem përmes linjës së daljes së karburantit. Karburanti i tepërt kthehet në rezervuar përmes vijës së kthimit.

Ngrohës i karburantit dizel


Për automjetet me motorë benzinë, një pompë elektrike e karburantit është instaluar në rezervuarin e karburantit. Kjo siguron injektimin e karburantit në sistem. Dizajni i makinës siguron qasje teknologjike në pompë, çelësin e pasmë. Një sensor i përshtatshëm është instaluar në rezervuar për të monitoruar nivelin e karburantit. Formon një njësi të vetme me pompën e karburantit (motorët me benzinë) ose instalohet veçmas (motorët me naftë). Sensori përbëhet nga një noton dhe një potenciometër. Kur niveli i karburantit zvogëlohet, noton bie, rezistenca e potenciometrit të lidhur ndryshon dhe voltazhi në qark zvogëlohet. Gjilpëra e treguesit të nivelit të karburantit devijon. Depozitat komplekse të karburantit me vëllime të mëdha mund të kenë dy sensorë të nivelit të karburantit që punojnë së bashku.

Si funksionon rezervuari i karburantit


Për funksionim efikas, rezervuari duhet të mbajë presion të vazhdueshëm atmosferik. Kjo arrihet nga një sistem ventilimi i rezervuarit të karburantit, i cili neutralizon emetimet nga konsumi i karburantit nga rezervuari. Ndihmon gjithashtu për të dëbuar ajrin e tepërt kur mbushni rezervuarin e karburantit. Kundër grumbullimit të presionit për shkak të ngrohjes së karburantit. Në presion të ulët, rezervuari i karburantit mund të deformojë dhe furnizimi me karburant mund të ndalet, dhe në presion të lartë mund të shpërthejë. Makinat moderne përdorin një sistem të mbyllur të ventilimit. Kjo është, rezervuari i karburantit nuk është i lidhur drejtpërdrejt me atmosferën.

🚀Më shumë për temën:
  Përshkrimi dhe kushtet e testeve të përplasjes së makinës

Ngrohja e karburantit me naftë në makinat moderne


Sistemet e ventilimit të rezervuarit të karburantit të përdorura në automjete mund të ndryshojnë shumë. Sidoqoftë, është e mundur të identifikohen elementët e përbashkët përgjegjës për ajrin brenda dhe jashtë rezervuarit të karburantit. Problemi i thithjes së ajrit në rast të vakumit zgjidhet me një valvul sigurie. Valvula është instaluar në kapakun e mbushësit. Në thelb është një valvul kontrolli që lejon ajrin të rrjedhë në një drejtim dhe e bllokon atë në tjetrin. Kur rritet shpejtësia e rrjedhës në rezervuar, presioni atmosferik ngjesh sustën e valvulës. Si rezultat, ajri hyn në rezervuar dhe presioni në të barazohet me presionin atmosferik. Kur karburantoni rezervuarin e karburantit, avujt e tepërt të karburantit nxirren përmes një tubi shfryn paralel me linjën e karburantit.

Ngrohës i karburantit dizel


Mund të ketë një rezervuar kompensimi në fund të tubacionit. Në të cilën grumbullohen avujt e tepërt të benzinës gjatë karburantit. Rezervuari nuk bie në kontakt me atmosferën, por lidhet me një tubacion të veçantë me thithësin e sistemit të rigjenerimit të avujve të benzinës. Një valvul graviteti është instaluar gjithashtu në fund të kanalit të ventilimit. Kjo parandalon derdhjen e karburantit nga rezervuari kur automjeti rrotullohet. Valvula aktivizohet kur automjeti anon mbi 45 °. Avujt e karburantit të gjeneruar gjatë ngrohjes hiqen nga rezervuari i karburantit duke përdorur një sistem të rikuperimit të avujve të benzinës. Ky sistem është një pjesë integrale e sistemit të ventilimit të rezervuarit të karburantit. Sensori i temperaturës së karburantit mund të instalohet në rezervuarin e karburantit për funksionimin efikas të sistemit të rigjenerimit të avujve të benzinës. Ose një tjetër sensor i presionit të karburantit në rezervuar.

Pyetje dhe Përgjigje:

Si të ngrohni një motor nafte? Në trupin e rrjetës së marrjes së karburantit bëhen vrima të vogla. Teli me rezistencë të lartë kalon përmes tyre. Elementi i ngrohjes lidhet me sistemin në bord të makinës përmes një sigurese dhe ulet në rezervuar.

ARTIKUJ TIL NGJASHM
Kryesor » Artikuj » Pajisja e automjetit » Çfarë është një ngrohës i karburantit Diesel?

Shto një koment