Çfarë duhet të mbani mend kur vozitni në ditët e nxehta?
 

Përmbajtje

Po planifikoni një pushim për disa muaj? Nën shekuj a mund të shihni rërë, det dhe perëndime përrallore? A është parashikimi i motit që tregon disa ditë vapë skenari juaj i ëndrrave dhe ju mezi prisni të hipni në makinën tuaj dhe të shkoni me pushime? Në këtë rast, mos harroni të përgatisni makinën tuaj për temperatura të larta përpara se të shkoni në pushime. Si ta bëjmë atë? Sigurohuni që të lexoni gjërat që duhet të mbani mend kur vozitni në ditët e nxehta të verës.

Para së gjithash: kondicioneri!

Ne nuk e mashtrojmë veten - Të udhëtosh pa një kondicioner efikas ndërkohë që nxehtësia bie nga qielli është një Mordor i vërtetë. Prandaj, para së gjithash duhet të kujdesemi për klimatizimin efikas, i cili do të na sigurojë komoditet dhe temperaturë optimale gjatë udhëtimit.

Ndërsa rekomandohet kontrollimi i kondicionerit në pranverë, shumë shoferë zgjohen herët në stinën e verës. Pse është kaq i rëndësishëm kontrolli i ajrit të kondicionuar? Sepse edhe me ajër të kondicionuar plotësisht në shërbim, humbja e lëngut të punës gjatë vitit luhatet brenda 10-15%.

 

Çfarë duhet të kontrolloj më parë? Rekomandohet të filloni nga kontrollimi i funksionalitetit të sistemit me një termometër në zonën e vrimës së ventilimit... Pastaj kontrolloni ngushtësia e sistemit dhe rrjedhjet e mundshme. Nëse nuk ka asnjë, dhe kontrolli i sistemit është pozitiv, mjafton të shtoni një mjedis pune. Në rast të riparimit të sistemit, rekomandohet mbushja e sistemit me një lëng pune dhe shtoni një vaj të veçantë për lubrifikimin e pjesëve të punës të kompresorit.

Hapi tjetër kontrollimi i makinës së kompresorit. Më shpesh ai kontrollohet nga një rrip V, i cili ndodhet gjithashtu në pompën e ftohësit dhe ngasin e gjeneratorit. Rripi duhet të jetë i tendosur siç duhet dhe pa dëmtime të dukshme. Hiqni papastërtitë dhe insektet nga kondensuesi, zëvendësoni tharësin dhe filtrin e polenit nëse është e nevojshme. Gjithashtu mirë për të parë tifoz radiatori, e cila po punon gjithnjë e më shumë me një sistem klimatizimi, si dhe me kanale ventilimi të pastër (mundësisht në punishte).

🚀Më shumë për temën:
  Si të dalloni një dështim të kushinetës?

Mbroni lëngjet!

Në mot të nxehtë, kjo ndodh shpeshdhe për problemet me sistemin e ftohjes së motorit. Nëse niveli i ftohësit është shumë i ulët, disku do të mbinxehet. Prandaj, rekomandohet të kontrolloni ftohësin dhe të mbushni nëse është e nevojshme. Si ta bëni vetë?

 

Në makinat e një lloji më të ri, sistemi i ftohjes ka Rezervuarët e zgjerimit të integruar që përmbajnë informacion në lidhje me nivelin maksimal dhe minimal të lejuar të lëngut, i cili duhet të derdhet gjithmonë në rezervuar, dhe jo drejtpërdrejt në radiator. Mbushni me lëng në një motor të ftohtë.

Ju gjithashtu duhet të mendoni për lëngun e frenave nëse jeta e tij e shërbimit është deri në 2 vjet. Gjatë kësaj kohe, ndodh një shfrytëzim i konsiderueshëm për shkak të thithjes së ujit nga mjedisi. Si rezultat, pika e tij e vlimit zvogëlohet, gjë që në rastin më të keq mund të çojë në vlimin e lëngut me frenim intensiv në ditët e nxehta. Është mirë që zëvendësimin e lëngut të frenave t'ia besoni një specialisti të shërbimit të makinave.

Kujdesuni për trupin e makinës!

Çdo shofer dëshiron që makina e tij të jetë e rregulluar dhe e bukur. Prandaj gjatë pushimeve verore ia vlen të kujdeseni për trupin e makinës. Nëse në pranverë keni hequr lezionet e korrozionit, mos harroni të lani rregullisht dhe të dylloni.

Dylli që mbush poret e bojës e mbron atë nga efektet e dëmshme të dritës së diellit, veçanërisht kur mbulesa e makinës është e lagur. Përndryshe, ju rrezikoni të ktheheni në problemet e korrozionit. Prandaj, mos prisni, por pajisni menjëherë kozmetikën e dyllit për makinën tuaj, falë të cilave makina juaj do të shkëlqejë e pastër dhe e re!

Çfarë duhet të mbani mend kur vozitni në ditët e nxehta?

Elektricisti në makinë është gjithashtu i rëndësishëm!

Nëse nuk i keni kontrolluar lidhjet e kabllove ose nuk i keni pastruar terminalet e baterisë përpara fillimit të sezonit veror, sigurohuni që ta bëni këtë në verë. Është gjithashtu një ide e mirë të kontrolloni funksionimin e ventilatorit të radiatorit si dhe motorin e lëvizjes.... Vlen gjithashtu të kontrolloni baterinë - nëse niveli i elektrolitit është i ulët, çdo qelizë duhet të shtohet ujë i distiluar. Kjo është veçanërisht e rëndësishme në verë, pasi ka shumë më tepër avullim në mot të nxehtë.

 
🚀Më shumë për temën:
  Cilat llamba H4 shkëlqejnë më mirë?

Vozitja në mot të nxehtë mund të jetë gjithashtu problematike, si për shembull kur jashtë është acar. Për komoditetin tuaj shoferi duhet të përdorë një kondicioner që do t'i sigurojë atij temperaturën optimale në makinë.... Është gjithashtu e rëndësishme që mbushni lëngjet, parandaloni korrozionin dhe kontrolloni elektronikën në automjet.

Nëse jeni duke kërkuar për kozmetikë për kujdesin e makinave ose klimatizues, vizitoni NOCAR - Këtu do të gjeni gjithçka që ju nevojitet gjatë udhëtimit tuaj të pushimeve.

Çfarë duhet të mbani mend kur vozitni në ditët e nxehta?

Nëse keni nevojë për më shumë informacion, sigurohuni që të shikoni:

Avantazhet dhe disavantazhet e një kondicioneri makine

Si të udhëtoni me një fëmijë në një makinë në mot të nxehtë?

Si të parandaloni mbinxehjen e motorit në mot të nxehtë?

Prite atë,

ARTIKUJ TIL NGJASHM
Kryesor » Artikuj » Funksionimi i makinerive » Çfarë duhet të mbani mend kur vozitni në ditët e nxehta?

Shto një koment