Papërgjegjësi në rrugë - si të mos jesh shofer i keq?

Çdo shofer do të takohet herët a vonë në rrugën e tij përdorues i papërgjegjshëm i rrugës. Nuk është problem nëse një takim i tillë përfundon me “hedhjen në erë” të zakonshme të viktimës. Shumë më keq nëse sjellja e keqe nga një shofer tjetër do të rezultojë në një goditje ose përplasje... E vërteta e errët duket qartë nga raportet e policisë së vitit 2015 – personi është në radhë të parë si shkaktar i aksidenteve. Nga të gjithë përdoruesit e rrugës (si shoferët ashtu edhe pasagjerët, këmbësorët dhe të tjerët) në Për 85,7% të situatës fajtore janë drejtuesit e mjeteve. A mund të shmanget kjo? Cila sjellje paraqet kërcënimin më të madh?

Mund t'i ndodhë kujtdo

Nuk ka njerëz të pagabueshëm. Madje drejtuesi kryesor ndonjëherë bën një gabim të vogël - nuk e vë re makinën që vjen, rrit përparësinë, parkon shtrembër ose harron të sinjalizojë manovrën në vazhdim. Secila nga këto situata në dukje të përditshme mund të çojë në një aksident, kështu që nuk duhet të ndodhë fare. Fatkeqësisht, nuk do të mund të identifikoni një person që nuk ka kryer të paktën një nga shkeljet e mësipërme të paktën një herë gjatë "karrierës" së tij si shofer.

Në territorin e dikujt tjetër

Zakonisht bëjmë gabime të këqija në rrugët e një qyteti tjetër. Dhe megjithëse ne e justifikojmë veten në mënyrë racionale në situata të tilla ("Nuk e di pse gumëzhin"), përndryshe ne shumë rrallë tregojmë tolerancë ndaj makinave të huaja.

Dhe sa shpesh është duke kaluar një kryqëzim të panjohur, nuk do të vërejmë informacione për ndryshimin e organizimit të trafikut dhe "kërcejmë" nga korsia në korsi në momentin e fundit, duke krijuar një situatë të rrezikshme? A mund ta quani veten shoferë të këqij?

Me qëllim kundrejt pakujdesisë

Gabimet e bëra pa dashje janë po aq serioze, për shembull, të bëra me qëllim, por, për fat të mirë, ato janë shumë më pak të zakonshme. Më keq, nëse dikush drejton me qëllim në mënyrë të papërgjegjshme dhe krenohet me sjelljen e tij. Kjo zakonisht shoqërohet me shpejtësi të lartë dhe sjellje të pamatur.

🚀Më shumë për temën:
  Shkumë aktive për larjen e makinave - si ta përdorni?

Më e keqja nga më të këqijat

Duke shfletuar forumet në internet dhe duke folur me shoferë të ndryshëm, është e lehtë të kuptosh se cilat situata trafiku janë më të bezdisshmet dhe më të rrezikshmet. Duke i shtuar këto informacione nga raporti i policisë, marrim të dhëna shumë shqetësuese konfirmuese vozitje e papërgjegjshme në rrugët e një grupi të madh shoferësh... Shkeljet më të rënda përfshijnë:

 • nuk respektohet e drejta e kalimit - kjo është një nga manifestimet më të rrezikshme të sjelljes në rrugë. Shoferët shpesh largohen nga rruga dytësore ata me qëllim ngasin makina në rrugë hipur sipas rregullave. Detyrimi me përparësi shtrihet edhe tek personat që janë përpara të ashtuquajturit të tretë ose jo të zbatueshëm për semaforët.
  Papërgjegjësi në rrugë - si të mos jesh shofer i keq?
 • mospërputhja e shpejtësisë me kushtet e rrugës Është një tjetër sjellje jashtëzakonisht e rrezikshme që kontribuon në një numër të madh aksidentesh. Fatkeqësisht që nga ajo kohë me shpejtësi të lartë, pasojat e përplasjeve rrugore mund të jenë dramatike... Siç tregojnë statistikat, policia, pikërisht për shkak të shpejtësisë, është shkaku më i shpeshtë i aksidenteve me fatalitet.
  Papërgjegjësi në rrugë - si të mos jesh shofer i keq?
 • sjellje të papërshtatshme ndaj një këmbësori - këto janë situatat më të zakonshme ndalimi i kalimit të këmbësorëve në vendkalime dhe manovrat e paautorizuara brenda vendkalimeve (për shembull, parakalimi ose anashkalimi i një automjeti për këmbësorë, etj.). Të gjitha situatat me një makinë janë të rrezikshme për një këmbësor, pasi ai nuk ka mundësi të përplaset me një mjet.
  Papërgjegjësi në rrugë - si të mos jesh shofer i keq?

Faji im apo i yti?

Edhe nëse përpiqemi të mos kryejmë shkeljet e lartpërmendura dhe besojmë se jemi shoferë shembullorë, ne gjithmonë bëjmë duhet të merren parasysh përdoruesit e tjerë të rrugës. Ne gjithashtu do të kujdesemi për gjendjen e makinës sonë. Ndriçimi efektiv dhe frenat janë absolutisht thelbësore, veçanërisht gjatë sezonit vjeshtë/dimër. Kjo dëshmohet edhe nga statistika të tjera - është në vjeshtë dhe dimër që ka më shumë aksidente që përfshijnë këmbësorë. Kjo është veçanërisht për shkak të dukshmëri e keqe... Këmbësorët pa shkëlqim që ecin në një rrugë të pandriçuar janë përgjithësisht të padukshëm. Nëse i shtojmë makinës sonë një llambë të djegur ose llambat e rreme kineze me shkëlqim të dobët që kemi blerë me një çmim super-promocional pranverën e kaluar, tragjedia ka shumë të ngjarë. Ndonjëherë një "gjakësi" e tillë si zëvendësimi i ndriçimit me të ngurtë dhe, më e rëndësishmja, i dobishëm, mund të shpëtojë jetën e dikujt.

🚀Më shumë për temën:
  Për çfarë duhet të kujdeseni kur makina juaj tejkalon shenjën 100 XNUMX? km?

Pse ia vlen të jesh një shofer i mirë?

Nëse disa nga faktet e mësipërme nuk ju kanë bindur ende, ato janë vërtet ia vlen të jesh shofer i mirëatëherë le të shtojmë disa pika të tjera të pamohueshme:

 • shofer i mirë = shofer më i lirë - këtu duhet theksuar se drejtimi i mirë jo vetëm që nuk paguan gjoba, por edhe makina juaj digjet më pak... Një udhëtim i qetë është thjesht miqësor me mjedisin dhe i mirë për motorin e makinës sonë.
 • shofer i mirë = shofer më i shëndetshëm - po vendoset drejtimi korrekt i makinës. Jemi krenarë që po ngasim mirë. Dhe edhe nëse nuk jeni krenarë për një udhëtim të mirë, patjetër që është ndjeni më pak stres kur vozitni më qetë dhe në mënyrë të rregullt... Nëse, përveç kësaj, muzika juaj e preferuar është duke luajtur në makinë, trupi juaj relaksohet dhe ju lejon të shpëtoni nga stresi i përditshëm,
 • shofer i mirë = makinë e mirëmbajtur - Një shofer i mirë nuk është vetëm një person që drejton një makinë me inteligjencë. është e njëjta një pronar që kujdeset për makinën e tij në baza ditore... Larje, depilim, zëvendësimi i lëngjeve të punës dhe kontrolli i gjendjes së komponentëve të tjerë të makinës është përgjegjësi e një shoferi të mirë, i cili në këtë mënyrë e bën makinën e tij në gjendje të mirë dhe më të sigurt.

Papërgjegjësi në rrugë - si të mos jesh shofer i keq?

I bindur? Vërtet ia vlen të jesh një shofer i përgjegjshëm dhe inteligjent. Nëse postimi ynë inkurajon të paktën një nga lexuesit tanë të përmirësojë sjelljen e tij të udhëtimit, kjo është shumë mirë. Apo ndoshta ai do të kujdeset për makinën tuaj? Sigurohuni që të shikoni postimin Si ta përgatisni makinën tuaj për një rënie? aty do të gjeni disa këshilla të dobishme. Kur kërkoni për ndriçim për automjetin tuaj, mos harroni të zgjidhni marka me reputacion dhe reputacion si p.sh Osram ose Philips - Këtu mund t'i gjeni.

pexels. me, ,

Burimi i informacionit: Statistikat e Drejtorisë Rrugore të Drejtorisë së Përgjithshme të Policisë.

🚀Më shumë për temën:
  Karikues CTEK MXS 5.0 - gjithçka që duhet të dini për të
ARTIKUJ TIL NGJASHM
Kryesor » Artikuj » Funksionimi i makinerive » Papërgjegjësi në rrugë - si të mos jesh shofer i keq?

Shto një koment