Kujdesuni për xhamat në makinë!
 

Përmbajtje

Bora, ngrica, era janë faktorët që e shkaktojnë atë. xhamat e makinës janë të prekshme ndaj dëmtimit... Dimri është bërë si shtëpi për ne, kështu që ja ku është kohë të vështira për të gjitha automjetet. Atyre duhet t'u kushtohet vëmendje e veçantë për të shmangur dëmtimet dhe mosfunksionimin e panevojshëm. Si të kujdeseni për xhamin e makinës? Veçanërisht për ju, ne kemi përgatitur një udhëzues në të cilin do të ofrojmë çfarë të bëni për të fjetur mirë pavarësisht nga kushtet e vështira të jashtme.

Pastrues dritaresh

Kur flasim për kujdesin e dritareve, gjëja e parë që na vjen në mendje është e tyre pastrim... Prandaj, të gjitha llojet kremra për kujdeskaq popullor me shoferët. Çfarë duhet të kërkoni kur zgjidhni ilaçe të tilla?

  • Para së gjithash, ju duhet shmangni lëngjet që përmbajnë amoniak. Kjo substancë është e keqe për elementët vinyl, gome dhe lëkurë. Kjo rrit gjasat dëmtimi i komponentëveçfarë ka pranë xhamit. Nuk ka asnjë garanci që lëngu nuk do të bjerë në kontakt me asnjë sipërfaqe tjetër përveç xhamit. Është më mirë të mos rrezikoni dhe të zgjidhni produkte pa amoniak.
  • amoniak gjithashtu punon keq në xhamat e lyermund t'i dëmtojë ato. është e njëjta të rrezikshme për shëndetin.
  • Leckë mikrofibre më e mira kur pastroni dritaret. Nuk lë në sipërfaqe gjurmët vit i vetëkënaqur.

Lëngjet e larjes së xhamit

Lëngu larës është një produkt shumë i rëndësishëm, veçanërisht gjatë periudhës vjeshtë-dimër. Pastrimi i thjeshtë i dritareve nuk do të bëjë asgjë për ne, sepse kushtet e motit mund të jenë shumë të vështira. Prandaj, rekomandohet përdorimi i një lëngu të veçantë për dimër. përshtatur ndaj temperaturave të ulëta.

 
  • Një nga karakteristikat më të rëndësishme të lëngut larës dimëror është i tij pika e ngrirjes në temperatura të ulëta... Ky lëng funksionon më së miri në ngrica të forta, e cila varet më së voni... Barnat në treg janë efektive në një sërë -20 ºC madje -30 ºC... Informacioni për pikën e ngrirjes duhet të shfaqet në etiketa e produktit.
  • Kur zgjidhni një lëng për larjen e xhamit, kushtojini vëmendje të veçantë alkoolCila përdoret për prodhimin e barit... Edhe pse ka lëngje në treg që përmbajnë metanol janë thuajse të padëgjuara, ia vlen t'i kontrolloni me kujdes për të mos rrezikuar shëndetin tuaj. Zgjidhni gjithmonë përgatitjet e gatshme me bazë etanoli.Kujdesuni për xhamat në makinë!
🚀Më shumë për temën:
  Pajisjet e detyrueshme për një makinë jashtë vendit - për çfarë mund të merrni një gjobë?

Heqja e borës nga dritaret dhe shkrirja

Në mënyrë tipike, ekzistojnë dy shkolla për heqjen e borës nga xhami i makinës: kruarje ose shkrirja... Si zakonisht, secila prej këtyre zgjidhjeve ka të mirat dhe të këqijat e veta.

  • Një kruese akulli është në dispozicion pothuajse në çdo dyqan të madh dhe është në dispozicion në makinën tuaj pjesë e detyrueshme e pajisjes... Megjithatë, kini kujdes kur hiqni akullin nga zona e ngjeshjes. Mund të vijë deri te dëmtimi i sipërfaqesdhe kjo kërkon nevojën e zëvendësimit të tij dhe kosto shtesë. Për më tepër, nëse nuk e pastrojmë plotësisht xhamin, Nëse thikat e fshirësit bien në kontakt me një sipërfaqe të ashpër, ato do të konsumohen më shpejt.
  • Një ngrohës xhami është, natyrisht, më i përshtatshëm se një kruese. Përveç kësaj, nuk ka nevojë të kesh frikë nga gërvishtjet dhe dëmtimet e copë litari - në këtë rast, shkrirësit plotësisht Sigurt... Thjesht spërkatni sipërfaqen me një llak dhe prisni që të shkrihet. Megjithatë, kur akulli është i trashë, jini të durueshëm. Kur përdorni lëng, duhet t'i kushtoni vëmendje jeta e ruajtjes dhe përgatituni për të shtues (Përdorimi ditor i barit zgjat rreth një javë).

Fshirës fshirëse dhe kondicioner

Elementet kryesore që ndihmojnë në kujdesin e dritareve në makinë: ajër i kondicionuar i fshirëse xhamash.

  • Ato kanë një ndikim të madh në gjendjen e xhamit. kushtet brenda makinës... Prandaj, është e rëndësishme të kujdeseni për klimatizimin në dimër. Masat e veçanta për tymosje e ajrit të kondicionuar i mbani higjienën.
  • Është gjithashtu shumë e rëndësishme të kujdeseni fshirëse xhamash... Ata duhet të pastrohen herë pas here, dhe mundësisht në periudhën vjeshtë-dimër. kontrolloni gjendjen e tyre çdo ditë! Ju mund t'i përdorni ato për t'u kujdesur për ta cope letre ose fshirëse... Ti nuk mundesh:

- nisni fshirëset në një xhami të thatë,

 

- përdorni fshikëza fshirëse të dëmtuara ose të konsumuara pasi kjo do të dëmtojë sipërfaqen.

Duhet shumë monitoroni me kujdes gjendjen e fletëve të fshirësit... Nëse korniza ka humbur ngurtësinë e saj, goma ngurtësohet ose dëmtohet, ato duhet të zëvendësohen menjëherë!

🚀Më shumë për temën:
  Sezoni për motoçiklistët - kontrolloni se çfarë duhet të kontrolloni

Kujdesuni për xhamat në makinë!

Kujdesi për xhamat e makinave në periudhën e vjeshtës dhe dimrit është jashtëzakonisht i rëndësishëm. Nuk bëhet fjalë vetëm për kujdesin e makinës, por mbi të gjitha për sigurinë tonë dhe të njerëzve tanë të dashur. Prandaj, ju ftojmë të njiheni me ofertën e NOCAR-it, në të cilën ne ofrojmë fletë fshirëse xhami dhe heqës myku të kondicionerit.

avtotachki.com,

ARTIKUJ TIL NGJASHM
Kryesor » Artikuj » Funksionimi i makinerive » Kujdesuni për xhamat në makinë!

Shto një koment