Llambat e makinave Tungsram
 

Përmbajtje

Ndriçimi i automjeteve nga prodhues të njohur është një garanci për drejtimin e sigurt dhe të rehatshëm në çdo, madje edhe kushtet më të vështira. Duke zgjedhur llambat origjinale të markës për makinën tonë, ne garantojmë sigurinë rrugore jo vetëm për veten tonë, por edhe për përdoruesit e tjerë të rrugës, duke minimizuar rrezikun e aksidenteve. Një nga markat kryesore në tregun e ndriçimit të automobilave që besohet nga klientët prej shumë vitesh është Kompania hungareze Tungsram.

Shkurtimisht për markën

Tungsram u themelua 120 vjet më parë. në Hungari, saktësisht në vitin 1896... Ajo u themelua nga sipërmarrësi hungarez Bela Egger, i cili fitoi përvojë në Vjenë, ku zotëronte një fabrikë të pajisjeve elektrike. Pas Luftës së Parë Botërore, dega më fitimprurëse e prodhimit në ndërmarrje ishin tubat vakum - më pas ato filluan të prodhoheshin në sasi të mëdha. Marka ishte gjithashtu aktive në Poloni - gjatë periudhës ndërluftore, dega Tungsram ishte e vendosur në Varshavë me emrin United Tungsram Bulb Factory. Që nga viti 1989, pjesa më e madhe e kompanisë është në pronësi të një koncerni amerikan. General Electric, i specializuar gjithashtu në prodhimin e ndriçimit cilësor, përfshirë automobilat.

Një fakt interesant është marka tregtare Tungsram. Në funksionim që nga viti 1909, ajo u krijua si një kombinim i dy fjalëve të prejardhura nga anglishtja dhe gjermanishtja për metalin, tungsten, i cili është elementi kryesor i filamentit të llambës. Këto janë fjalët: tungsten (eng.) i tungsten (jo M.). Ky emër pasqyron mirë historinë e markës, që nga kompania Tungsram në 1903. filament tungsteni i patentuarduke kontribuar kështu në zgjasin ndjeshëm jetën e llambave.

 

Llojet e llambave të automobilave Tungsram

Marka Tungsram u ofron klientëve të saj një gamë të gjerë të llojeve të ndryshme të ndriçimit të automobilave. Llambat janë të dizajnuara për makina, furgona, kamionë, SUV dhe autobusë. Ndriçimi i kësaj marke mund të ndahet në disa grupe kryesore të produkteve:

 1. StandardJanë llamba 12V dhe 24V të dizajnuara për makina, furgona, kamionë dhe autobusë. Ky grup përfshin llojet e mëposhtme të ndriçimit:
  • llambat për dritat anësore, dritat anësore, ndriçimin e brendshëm dhe treguesit e drejtimit të makinës
  • llambat për sinjalet e kthesës, dritat e frenave, dritat e lëvizjes mbrapa dhe dritat e mjegullës
  • llamba të vetme për dritat anësore, dritat e parkimit, dritat e brendshme dhe treguesit e drejtimit të makinës
  • llamba të vetme ngjyrë qelibar për sinjalizimet e kthesës, dritat e frenave, dritat e lëvizjes mbrapa dhe dritat e mjegullës
  • dy llamba për dritat e frenave dhe dritat anësore
  • llamba halogjene H1, H3, H4, H7, H11, HS1 për fenerët e makinave
  • Llamba halogjene HB4 për fenerët - rrezet e gjata dhe të ulëta
  • Llamba halogjene H6W për dritat sinjalizuese dhe ndriçimin e targave në makina dhe furgona
  • Garlands C5W dhe C10W për ndriçimin e pjesës së brendshme të makinës, targave dhe bagazhit.
  • Dritat paralajmëruese P15W për dritat e ndalimit të projektuara për makina dhe furgona
 2. Detyrë e rëndë - llambat e projektuara për treguesit e drejtimit, dritat e frenave, dritat e lëvizjes mbrapa dhe dritat e mjegullës, si dhe për parkimin, parkimin, paralajmërimin, ndriçimin e brendshëm dhe treguesit e drejtimit për kamionët dhe autobusët. Këto llamba karakterizohen nga: ndërtim i përforcuar dhe forca e shtuarbëje shumë mirë punojnë mirë në kushte të vështira të motit.
 3. komplete llambash rezervë H1, H4, H7 si për makina ashtu edhe për kamionë
 4. llamba halogjene H1, H3 Rally me tension 12V dhe 24V, per feneret dhe dritat e mjegulles se makines. Të synuara për automjetet fuoristradë, karakterizohen nga fuqia e lartë (deri në 100 W) dhe lëshojnë dritë intensive, duke siguruar shikueshmëri maksimale kur vozitni në terrene të vështira. Gjëja më e rëndësishme është që këto llamba nuk mund të përdoret në jetën e përditshme në rrugët publike... Ju mund t'i përdorni ato vetëm në shina të mbyllura ose kushtet jashtë rrugës.
 5. halogjen H1, H7 Sportlight + 50% të destinuara për makina pasagjerësh. Siç sugjeron emri, këto llamba prodhojnë 50% më shumë dritë sesa ndriçimi standard. Si rezultat, shoferi është më i dukshëm në rrugë dhe nuk i verbon përdoruesit e tjerë të rrugës. Ai i sheh më mirë shenjat dhe pengesat gjatë vozitjes, kështu që ka më shumë kohë për të reaguar në përputhje me rrethanat. Llambat Sportlight + 50% karakterizohen nga emetim i ndritshëm i dritës në ngjyrë elegant blu-bardhë - kjo do të thotë shikueshmëri më e mirë në anë të rrugës dhe në të njëjtën kohë pamja origjinale e ndriçimit... Të gjitha këto veçori mund të përmirësojnë ndjeshëm komoditetin dhe sigurinë e drejtimit në kushte të vështira të motit.
 6. Megalight + halogjene H1, H4, H7 projektuar për rrezet e gjata dhe të ulëta, për makina. Ky grup përfshin 2 lloje ndriçimi:
  • Megalight + 50% (H1 dhe H7) 55W - prodhojnë 50% më shumë dritë sesa ndriçimi standard. E gjitha kjo falë dizajnit special të llambës për ndriçim më të madh. Ndriçim më i fortë do të thotë duke rritur diapazonin e rrezes së dritës dhe kështu dukshmëri më e mirë e shenjave dhe pengesave në rrugë.
  • Megalight + 60% (H4) 60/55 W - emetojnë po aq 60% më shumë dritë... Gama e rrezes së dritës është edhe më e madhe se ajo e llambave Megalight + 50%.
 7. llambë halogjene Megalight Ultra H1, H4, H7 për fenerët e makinave të pasagjerëve. Ky grup përfshin 2 lloje ndriçimi:
  • Megalight Ultra + 90% (H1, H4, H7) 55W dhe 60 / 55W - prodhojnë 90% më shumë dritë krahasuar me llamba të tjera. Ato dallohen nga efikasiteti i lartë dhe veshja origjinale blu, për shkak të së cilës jepini ndriçimit një pamje eleganteafër efektit të ksenonit. Duke emetuar më shumë dritë, ato i garantojnë shoferit shikueshmëri më të mirë dhe një përvojë të sigurt dhe komode të drejtimit, veçanërisht gjatë natës. Ata shkojnë së bashku komoditet me një pamje origjinale.
  • Megalight Ultra + 120% (H1, H4, H7) 55 W dhe 60/55 W - ato kanë një dizajn të veçantë filamenti dhe teknologji të avancuar të veshjes. Ata lëshojnë të njëjtën gjë 120% më shumë dritë krahasuar me llambat e tjera 12 V, ato kanë një efikasitet të lartë ndriçues, dhe e gjithë kjo është për shkak të Mbushje 100% ksenon... Kapaku i tyre argjendi i jep automjetit një pamje elegante.
🚀Më shumë për temën:
  Llambat Philips ColorVision - të sigurta në stil

Siç mund ta shihni, markë Tungsram ofron klientëve të saj një gamë të gjerë llambash automobilistike të llojeve të ndryshme dhe për lloje të ndryshme automjetesh. Teknologjitë dhe zgjidhjet moderne të përdorura nga kompania përkthehen drejtpërdrejt në produkte me cilësi të lartë që u ofrojnë përdoruesve siguria rrugore në të gjitha kushtet... Ju ftojmë të njiheni me të gjithë ofertën e markës Tungsram, e cila u gjet në dyqanin avtotachki.com.

ARTIKUJ TIL NGJASHM
Kryesor » Artikuj » Funksionimi i makinerive » Llambat e makinave Tungsram

Shto një koment