Test drive Audi Q7 60 TFSI, BMW X5 45e: Modele SUV me hibrid plug-in
 

Përmbajtje

Makineri të mëdha, gjashtë cilindra, tërheqje të shkëlqyeshme dhe një ndërgjegje të pastër mjedisore

Në klasën e lartë të segmentit SUV, ata kujdesen për imazhin e tyre - Audi dhe BMW po shtojnë versione hibride plug -in në modelet e tyre Q7 dhe X5. Ato mund të ngarkohen nga një prizë dhe funksionojnë vetëm me energji elektrike. Por kënaqësia e vërtetë e drejtimit janë motorët e fuqishëm me gjashtë cilindra.

Një person që blen një SUV të nivelit të lartë nuk mund të dyshohet se ka një vetëdije mjedisore të gjelbër të errët. Sidoqoftë, fëmijët e brezit të Premten për të Ardhmen preferojnë të shkojnë në demonstratën tjetër sesa t'i lejojnë ata të ngasin një Audi Q7 ose BMW X5 të rregullt. Tani, megjithatë, luksi i drejtimit të simboleve të lëvizshëm me status të lartë mund të kombinohet me të paktën një aluzion të qëndrueshmërisë - në fund të fundit, hibridet elektrike-benzinë ​​janë të aftë të kalojnë milje me një shtytje të pastër elektrike.

Në rrugën automobilistike dhe sportive, për të përcaktuar konsumin e automjeteve elektrike, Q7 arriti të kalonte 46 kilometra pa ndihmën e motorit V6, dhe X5 u lag për 76 kilometra përpara se të ndizte motorin e rregullt me ​​gjashtë cilindra. Nëse një person fillon të praktikojë elokuencë me shpjegimin se këto rrugë elektrike gjithashtu nuk ndriçojnë ekuilibrin e CO2 për të ndriçuar, përgjigjja mund të jetë: po, por janë modelet e mëdha SUV që përdoren shpesh në qytet. Dhe pikërisht këtu, të paktën në teori, ata mund të lëvizin vetëm me energji elektrike - nëse ngarkohen rregullisht në Walbox.

 
Test drive Audi Q7 60 TFSI, BMW X5 45e: Modele SUV me hibrid plug-in

Përfitimet e pritjes

Sidoqoftë, karikuesi i murit në fjalë, i cili është i përshtatshëm për një garazh shtëpie, përfshihet vetëm në listën e aksesorëve BMW; Klientët e Audi janë të detyruar të kërkojnë një kompani kompetente për të shitur dhe instaluar pajisje shtëpiake.

Në një paketë Audi 32 amp dhe 400 volt, duhen 78 minuta për t'u rimbushur në një vrapim prej 20 kilometrash, duke tërhequr rrymën nga dy nga tre fazat e ofruara. X5 varet në kabllo shumë më gjatë, më saktësisht 107 minuta. Në të njëjtën kohë, ngarkohet vetëm në një fazë. Duhen 6,8 orë për të karikuar plotësisht baterinë (tre orë për Audi). Shpërblimi për kohë më të gjata pritjeje është kilometrazhi i rritur autonom i përmendur në fillim, falë kapacitetit më të lartë të baterisë (21,6 në vend të 14,3 kilovat orë).

Një tjetër avantazh që BMW ka ndaj konkurrencës së saj është aftësia për të karikuar baterinë në rrugë nga motori me djegie të brendshme - në rast se dëshironi ose do të detyroheni të lëvizni pa emisione lokale në zonën tjetër mjedisore. Kjo jep tre pika shtesë përkulëse në modalitetin hibrid. Por performanca mund të jetë shumë më e lartë sepse nëse elektronika e energjisë lejon, kohët e karikimit do të jenë më të shkurtra.

 
🚀Më shumë për temën:
  Test drive Volkswagen Passat CC

Përndryshe, të dyja kompanitë nuk ofrojnë të ashtuquajtur altoparlantë të ngarkimit të shpejtë CCS për modelet e tyre plug-in, të cilat kohët e fundit janë bërë mjaft të zakonshme në parkingjet e supermarketeve. Pse të mos rimbushni energjinë elektrike gjatë blerjeve për një javë? Për fat të keq, kjo nuk është e mundur me modelet e larta SUV të testuara këtu; gjatë kësaj kohe ata mund të thithin energji vetëm për disa kilometra shtesë nga rrjeti. Prandaj, të dy makineritë marrin vetëm dy pikë kur vlerësojnë aftësitë e tyre të karikimit.

Test drive Audi Q7 60 TFSI, BMW X5 45e: Modele SUV me hibrid plug-in

Dhe se si energjia e akumuluar do të shndërrohet në lëvizje varet nëse e keni treguar qëllimin tuaj në sistemin e navigimit. Dhe nga cila mënyrë e ngasjes keni zgjedhur. Me cilësimet e fabrikës, Q7 kalon në modalitetin elektrik, ndërsa X5 preferon një hibrid. Atëherë mjedisi i përshtatshëm i punës përcakton formën e drejtimit - në qytete dhe fshatra është kryesisht elektrik, ndërsa në autostradë, përkundrazi, mbizotëron motori me benzinë. Natyrisht, BMW preferon të ofrojë opsionin e drejtimit elektrik për një periudhë më të gjatë kohore, ndërsa Q7 funksionon me rrymën më të lartë të mundshme - edhe kur shoferi vendosi qëllimisht butonin e modalitetit hibrid. Kjo do të thotë, stoku i kilovat-orë konsumohet drejtpërdrejt.

Kjo gjithashtu ndodh me X5 nëse zgjidhni mënyrën elektrike. Falë kësaj, makina, si modeli Audi, noton në rrymë deri në një shpejtësi prej 130 km / h pa shqetësuar të tjerët. Kjo është një lëvizje e rëndësishme për shumë blerës të mundshëm - mënyra elektrike nuk i kthen dy modelet SUV në karroca gjigande, domethënë nuk i lidh ato me qytetin. Dhe për shumë, por klientë të tjerë të mundshëm, një fakt tjetër i vërtetuar mund të jetë vendimtar: kalimi midis dy llojeve të disqeve dhe funksionimi i tyre i njëkohshëm zakonisht mund të dëgjohet, por nuk ndihet.

Me mbështetje elektrike, të dy modelet SUV janë më të fortë se të afërmit e tyre më të afërt - versionet tradicionale Q7 55 TFSI dhe X5 40i, të dy me 340 kf. nën mbulesën e përparme. Dhe mbi të gjitha - nuk ka vonesa turbo në hibride; sistemet e tyre shtytëse fillojnë të punojnë menjëherë.

Test drive Audi Q7 60 TFSI, BMW X5 45e: Modele SUV me hibrid plug-in

Sidoqoftë - dhe kjo duhet të përmendet - jo çdo blerës drejtohet nga ideja e përmbushjes së kërkimit të tyre për një model të madh SUV në mënyrën më miqësore për mjedisin. Për disa, ndërsa ata mburren me statusin hibrid, ajo që me të vërtetë ka më shumë rëndësi është funksioni i nxitimit të motorëve elektrikë dhe çift rrotullimi shtesë i tyre. Kjo i jep kombinimin në Audi deri në 700 Newton metra (fuqia e sistemit: 456 kf) dhe në BMW 600 Nm (394 kf). Me këta numra, dy gjigandët 2,5 tonësh hidhen drejt përpara - duke pasur parasysh numrat e energjisë, gjithçka tjetër do të jetë një zhgënjim i hidhur.

🚀Më shumë për temën:
  Historia e markës së makinave Jaguar

Edhe më shumë sesa pas Q7, makina elektrike në X5 fsheh kohën që duhet që turbo të marrë shpejtësinë. Ashtu si një motor i thithur natyrshëm me pistona të mëdhenj, gjashtë linja tre litërshe i përgjigjet gazit të furnizuar me një shtytje të çastit përpara. Më pas angazhohet dhe arrin rrotullime të larta vazhdimisht me mbështetjen më të mirë të mundshme nga transmetimi automatik i butë dhe i përgjegjshëm me tetë shpejtësi. Ne e vlerësojmë këtë kulturë të nivelit të lartë me rezultatin më të lartë.

 

Dhe sa i përket dinamikës anësore, BMW është në të mirën e saj. Për këtë çështje, ky model është 49 kg më i lehtë dhe nuk kalon në rrugët dytësore aq ngushtë sa përfaqësuesi i Audi - gjithashtu sepse makina provë është e pajisur me një sistem kontrolli të boshtit të pasmë. Sidoqoftë, kjo teknikë premtuese e përkuljes na bëri një përshtypje të keqe rreth një vit më parë në X5 40i, me sjellje të qetë në kthesë, kur arritja e kufirit të tërheqjes fshehu një moment surprizë.

Test drive Audi Q7 60 TFSI, BMW X5 45e: Modele SUV me hibrid plug-in

Tani, hibridi prej 323 paund duket se e teproj dhe anashkalon me më shumë besim shtyllat në provën e kursit të pengesave. Ashtu si me këndet e vogla, ajo shfaq një konfigurim të rëndë të fshehtë të pjesës së pasme që e mban atë nga nën drejtimin pothuajse tërësisht. Trendi kryesor në sjelljen themelore të kthesës, nga rruga, shpjegohet nga një vështrim tjetër në shpërndarjen e peshës. Prandaj, në automjetet e provës, ne peshojmë dy boshtet veçmas; në rastin e X5, doli që 200 kg peshë e tepërt po ngarkonte boshtin e pasmë. Kjo ka një efekt qetësues në sjelljen në rrugë.

Sidoqoftë, kur po vozisnim në autostradë, BMW nuk i pëlqente drejtimi nervoz rreth pozitës së mesit, gjë që rezultoi në heqjen e një pike për tu drejtuar në drejtimin e duhur. Në tërësi, të dy SUV-et standardë të pezullimit të ajrit trajtojnë udhëtarët e tyre me përgjegjësi, dhe në planin afatgjatë Audi i bën lajkat edhe pak më shumë. Makina i përgjigjet më butë ndikimeve të shkurtra dhe lejon më pak zhurmë aerodinamike në kabinën, kështu që Ingolstadt fiton pjesën e rehatisë. Nga rruga, të dy makinat e provës kishin lustrim akustik shtesë.

Meqenëse bateritë e tensionit të lartë janë të fshehura nën dyshemenë e bagazhit, nuk është e mundur të instaloni një sedilje të rreshtit të tretë. Parimi i ngasjes hibride gjithashtu kufizon hapësirën e ngarkesës. Audi, megjithatë, ka një maksimum prej 1835 litra (BMW ka 1720). Për më tepër, në Q7, sediljet e poshtme të pasme mund të palosen përpara si në një furgon (për 390 euro shtesë).

Për sa i përket bustit dhe fleksibilitetit, trupi i madh metalik luan një rol pozitiv, por në rishikim, ndikimi i tij është mjaft negativ. Sidoqoftë, Audi gjithashtu fitoi në pjesën e pasme. Dhe pse ai ende nuk arrin të vlerësojë cilësitë? Për shkak se mbetet pak pas distancës së frenimit dhe pajisjeve të sigurisë dhe ndihmës së drejtuesit. Por gjithashtu sepse konsumon më shumë karburant dhe energji elektrike mesatarisht dhe udhëton në një distancë më të shkurtër në mënyrë elektrike.

🚀Më shumë për temën:
  Testojeni Toyota Corolla të azhurnuar

... kur të jetë i lidhur

Test drive Audi Q7 60 TFSI, BMW X5 45e: Modele SUV me hibrid plug-in

Për të llogaritur koston e provës, supozojmë se dy hibridet plug-in udhëtojnë 15 kilometra në vit dhe ngarkohen rregullisht nga priza. Më tej supozojmë se dy të tretat e kësaj kilometrazhi janë në distancë të shkurtër të mbuluar vetëm nga energjia elektrike, dhe 000 kilometrat e mbetura janë në modalitetin hibrid, në të cilin makina vendos vetë për llojin e udhëtimit.

Në këto kushte, modeli Audi merr një konsum provë prej 2,4 litra benzinë ​​dhe 24,2 kilovat-orë energji elektrike për 100 kilometra. Për sa i përket dendësisë së energjisë së benzinës, kjo korrespondon me një ekuivalent të kombinuar prej 5,2 l / 100 km. Kjo vlerë e ulët arrihet për shkak të efikasitetit të lartë të motorit elektrik.

Në BMW, rezultati është vetëm 4,6 litra për 100 kilometra - kjo mund të merret duke mbledhur 1,9 l / 100 km benzinë ​​dhe 24,9 kWh. Siç u përmend, këto të dhëna, që tingëllojnë pothuajse si një përrallë, bazohen në supozimin se modelet SUV rregullisht do të varen nga kabina e shtëpisë dhe do të ngarkohen prej tyre me koston më të ulët.

Rastësisht, efikasiteti më i lartë i X5 nuk ka një efekt pozitiv në vlerën e automjetit, pasi ndryshimi në konsum është shumë i vogël. Sidoqoftë, BMW merr një garanci më të gjatë një vjeçare për produktin e saj dhe fiton pikë me një çmim fillestar më të ulët dhe oferta pak më të lira për pajisjet opsionale. Në të njëjtën kohë, X5 fiton për sa i përket kostove dhe testit në tërësi - sa më ekonomike dhe aq më mirë.

Test drive Audi Q7 60 TFSI, BMW X5 45e: Modele SUV me hibrid plug-in

Prodhim

  1. BMW X5 xDrive 45e (498 pikë)
    X5 është më efikas i karburantit, udhëton në distanca të gjata vetëm me energji elektrike dhe ndalet më mirë. Kjo i sjell fitoren. Pikat shtesë i sjellin atij një çmim më të ulët dhe një garanci më të mirë.
  2. Audi Q7 60 TFSI e (475 pikë)
    Q7 më i shtrenjtë ka më shumë avantazhe praktike dhe një fleksibilitet të qenësishëm, pothuajse si një furgon. Bateria karikohet më shpejt, por sistemi hibrid është më pak efikas.
ARTIKUJ TIL NGJASHM
Kryesor » Artikuj » Test drive Audi Q7 60 TFSI, BMW X5 45e: Modele SUV me hibrid plug-in

Shto një koment