Viskositas lenga engine - kita nemtokake tanpa masalah

Isi

Milih pelumas kanggo mesin mobil ora angel yen sampeyan ngerteni apa viskositas lenga mesin lan sawetara paramèter liyane. Sembarang pembalap bisa ngerti masalah iki.

Viskositas lenga - apa iku?

Cairan iki nindakake sawetara tugas penting sing njamin kinerja mesin: mbusak saka produk nyandhang, mesthekake indikator optimal saka tightness silinder, lubrication unsur kawin. Ngelingi yen sawetara suhu fungsi unit daya kendaraan modern cukup amba, iku angel kanggo manufaktur kanggo nggawe komposisi "becik" kanggo motor.

Viskositas lenga engine - kita nemtokake tanpa masalah

Nanging padha bisa gawé lenga sing bantuan kanggo entuk efficiency engine optimal, nalika mesthekake nyandhang operasional dijarno. Indikator paling penting saka sembarang lenga engine - kelas viskositas sawijining, kang nemtokake kemampuan komposisi kanggo njaga fluidity, tetep ing lumahing komponen unit daya. Sing, iku cukup kanggo ngerti apa viskositas kanggo pour lenga mesin menyang mesin pembakaran internal, lan ora sumelang ing bab operasi normal.

Viskositas lenga engine - kita nemtokake tanpa masalah

Aditif viscous kanggo minyak motor Unol tv # 2 (1 bagean)

Viskositas dinamis lan kinematik lenga mesin

American Union of Automotive Engineers SAE wis nggawe sistem sing jelas sing nemtokake tingkat viskositas kanggo lenga motor. Iku njupuk menyang akun rong jinis viskositas - kinematic lan dinamis. Pisanan diukur ing viscometer kapiler utawa (sing luwih kerep dicathet) ing centistokes.

Viskositas lenga engine - kita nemtokake tanpa masalah

Viskositas kinematik nggambarake fluiditas ing suhu dhuwur lan normal (masing-masing 100 lan 40 derajat Celsius). Nanging viskositas dinamis, kang uga disebut Absolute, nuduhake pasukan resistance kawangun sak gerakan loro lapisan Cairan dipisahake dening 1 centimeter saka saben liyane ing kacepetan 1 cm / s. Tlatah saben lapisan disetel padha karo 1 cm, diukur nganggo viscometer rotasi.

Viskositas lenga engine - kita nemtokake tanpa masalah

Kepiye milih viskositas minyak mesin sampeyan?

Carane nemtokake viskositas lenga engine miturut standar SAE?

Sistem iki ora nyetel paramèter kualitas lubrication. Ing tembung liyane, indeks viskositas lenga engine ora bisa kanggo menehi motor informasi cetha bab apa Cairan tartamtu iku paling apik kanggo isi ing engine saka "jaran wesi". Nanging tandha alfanumerik utawa digital saka komposisi SAE nggambarake suhu udhara nalika lenga bisa digunakake, lan musiman panggunaane.

Deciphering viskositas lenga engine miturut SAE ora angel. Pelumas kabeh cuaca ditandhani kaya ing ngisor iki - SAE 0W-20, ing ngendi:

  • nomer 20 minangka indikator saka viskositas suhu dhuwur saka komposisi;
  • huruf Inggris W "menehi ijin" kanggo nggunakake lenga ing mangsa;
  • angka 0 nemtokake nilai suhu paling ing kang diijini kanggo miwiti engine mudhun kanggo -40 ° C.

Viskositas lenga engine - kita nemtokake tanpa masalah

Klasifikasi lenga motor miturut viskositas kanggo formulasi musiman malah luwih gampang. Musim panas katon kaya SAE 50, sing musim dingin - SAE 20W.

Ing laku, kelas SAE dipilih adhedhasar apa rezim suhu mangsa rata-rata khas kanggo zona ngendi kendaraan digunakake. Pembalap Rusia biasane milih produk kanthi indeks 10W-40, amarga paling optimal kanggo operasi ing suhu nganti -25 derajat. Lan informasi sing paling rinci babagan kepatuhan klompok viskositas domestik lan kelas internasional ana ing tabel viskositas lenga motor. Nemokake ing Internet ora angel.

Viskositas lenga engine - kita nemtokake tanpa masalah

Saliyane klasifikasi minyak sing diterangake kanthi viskositas, dipérang miturut indeks ACEA lan API. Padha ciri lubricants motor ing syarat-syarat kualitas, nanging kita bakal pirembagan bab iki ing materi liyane ing viskositas lubricants kanggo mesin mobil.

Apa tegese nomer pisanan viskositas lenga ing laku?

Utama » Artikel » Tips kanggo para motor » Viskositas lenga engine - kita nemtokake tanpa masalah

Add a comment