volkswagen_1

Panguwasa peraturan Polandia nuntut Volkswagen. Dheweke negesake yen emisi gas buang diesel banget ngrusak lingkungan. Sisih Polandia pengin nampa pamulihan kanthi jumlah $ 31 yuta.

Volkswagen kecekel karo mesin diesel sing mbebayani ing taun 2015. Nalika semana, klaim perusahaan kasebut ditulis dening panguwasa AS. Sawise iku, gelombang rasa ora puas nyapu ing saindenging jagad, lan tuntutan hukum anyar katon sejatine saben 5 taun. 

Kabeh diwiwiti kanthi kasunyatan manawa perusahaan Jerman nyedhiyakake data palsu babagan jumlah emisi sing mbebayani ing atmosfer. Kanggo iki, Volkswagen nggunakake piranti lunak khusus. 

Perusahaan kasebut ngakoni kaluputane lan wiwit ngelingi mobil saka pirang-pirang negara ing saindenging jagad, kalebu Rusia. Miturut panguwasa, panguwasa Rusia banjur ujar manawa sanajan jumlah emisi sing nyata ora ngluwihi wates, lan mobil Volkswagen bisa digunakake. Amarga ngakoni kaluputane, pabrikan kasebut janji bakal mbayar denda jutaan dolar.

Tanggal 15 Januari 2020, Polandia kepengin nampa koleksi kasebut. Jumlah pembayaran yaiku $ 31 yuta. Tokoh kasebut gedhe, nanging dudu rekor kanggo Volkswagen. Ing Amerika Serikat, pabrikan kasebut mbayar dhendha $ 4,3 milyar.

Denda liyane kanggo Volkswagen amarga "solar" sing mbebayani: wektu iki Polandia pengin entuk dhuwit

Sisih Polandia ujar manawa alesan kanggo ngetrapake denda kasebut sabenere pemalsuan data babagan jumlah emisi. Miturut laporan kasebut, luwih saka 5 conto kacocokan sing ditemokake. Polandia negesake manawa masalah kasebut diwiwiti ing taun 2008. Saliyane Volkswagen, merek Audi, Seat lan Skoda dinuga katon ing shenangan kaya ngono.

Utama » News » Denda liyane kanggo Volkswagen amarga "solar" sing mbebayani: wektu iki Polandia pengin entuk dhuwit

Add a comment