Pengawetan mobil kanggo mangsa utawa carane nylametake awak, mesin lan interior

Isi

Teknologi otomotif terus saya tambah, nanging utamane kanthi nambah kualitas konsumen. Yen ora, iku isih pesawat padha mekanisme lan piranti elektronik minangka tansah. Lan uga mbutuhake langkah-langkah sing kudu ditindakake kanggo safety sajrone downtime sing dawa.

Pengawetan mobil kanggo mangsa utawa carane nylametake awak, mesin lan interior

Ora ana lapisan komponen lan bagean berteknologi tinggi sing bisa nglindhungi saka efek saka atmosfer, kelembapan, zat agresif lan owah-owahan suhu. Akibaté, mobil tuwa sanajan ora digunakake.

Langkah-langkah khusus kanggo nglindhungi tuku larang sing isih ana bisa mbantu.

Ing kasus apa konservasi mobil ditindakake?

Kahanan nalika sampeyan kudu mandheg nggunakake mobil kanggo sawetara wektu bisa beda:

  • istirahat musiman, paling asring ing mangsa, nalika operasi angel utawa mung ora dikarepake kanggo alasan safety;
  • kangelan financial sak wentoro;
  • inoperability saka mobil dhewe karo wektu tundha dipeksa ing ndandani gedhe;
  • mangkat saka pemilik kanggo wektu sing suwe nalika liburan utawa amarga kabutuhan bisnis;
  • duwe pirang-pirang kendaraan.

Saliyane langkah-langkah liyane kanggo safety mesin, papan utama ngurus kondisi teknis.

Prosedur konservasi

Proteksi mobil arang dipasrahake marang spesialis, biasane prosedur sing prasaja iki bisa ditindakake dening pemilik dhewe.

Pengawetan mobil kanggo mangsa utawa carane nylametake awak, mesin lan interior

Awak

Kahanan sing paling optimal kanggo safety awak bakal disimpen ing garasi sing garing lan ora panas, ing ngendi fluktuasi suhu saben dina diminimalisir, lan udan lan kenaikan asor ora dikalahake. Iki minangka panyebaran kelembapan sing bisa dadi katalis kanggo korosi.

Malah cat (LCP) ora cukup nglindhungi logam amarga porositas tartamtu, utamane ing rongga awak sing didhelikake, lan anané karusakan sing ora bisa dihindari ndadékaké munculé teyeng kanthi cepet.

  1. Kaping pisanan, mobil kudu dikumbah ing njaba lan ing ngisor, banjur garing kanthi lengkap. Ing mangsa kadhemen, udhara sing dikompres bisa uga dibutuhake kanggo ndamu, luwih becik hubungi cuci mobil khusus.
  2. Kabeh karusakan ing cat kudu didandani sadurunge perawatan, mula proses korosi diwiwiti. Cacat wis di resiki kanggo logam saka ngambah slightest saka teyeng, banjur primed lan tinted. Yen ora ana dana kanggo perawatan kosmetik, cukup mung nutup logam, ninggalake warna dekoratif profesional kanggo mangsa ngarep.
  3. Lapisan protèktif lan dekoratif adhedhasar lilin utawa cara liya sing padha ditrapake ing varnish utawa cat, banjur dipoles miturut teknologi sing dituduhake ing label. Iku ora babagan kaendahan, mung lapisan nggilap duwe porositas minimal.
  4. Ing ngisor mobil wis diolah nganggo pembersih rongga sing ora garing. Komposisi kasebut nduweni fluiditas sing apik lan kemampuan kanggo nutup kabeh cacat sing ora katon ing perlindungan pabrik.
  5. Slot lan joints bagean paling apik glued karo masking tape saka bledug. Bagean lan plastik krom bisa dilapisi nganggo pembersih cat sing padha. Kromium bisa rusak sajrone panyimpenan.

Yen garasi duwe ruang paling ngisor utawa jugangan, mula kudu ditutup. Aliran dampness saka ing kono kanthi cepet mbentuk kanthong korosi ing ngisor.

Pengawetan mobil kanggo mangsa utawa carane nylametake awak, mesin lan interior

Engine

Motor ngidinke panyimpenan kanthi apik, nanging yen wektu kasebut dawa, mula kudu ditindakake kanggo nyegah karat internal. Kanggo nindakake iki, saben silinder diwutahake lenga mesin cilik, lan luwih becik lenga pengawet khusus, sawise poros kanthi manual diputer sawetara révolusi. Sawise prosedur iki, aja miwiti mesin.

Sampeyan bisa ngeculake ketegangan sabuk. Iki bakal nglindhungi saka deformasi, lan bantalan poros saka beban statis sing ora dikarepake.

Tank diisi kanthi kebak supaya ora kondensasi. Cairan liyane mung bisa digawa menyang tingkat nominal.

Salon

Ora ana sing bakal ditindakake kanggo upholsteri lan trim, mung nutup jendhela lan nutup bolongan ventilasi cukup. Iku worth ngolah mung lawang karet lan segel kaca, iki mbutuhake pelumas silikon.

Kabeh sing ngandika bab ngumbah lan pangatusan ditrapake kanggo kabin, utamané insulasi swara ing karpet.

Pengawetan mobil kanggo mangsa utawa carane nylametake awak, mesin lan interior

Iku luwih apik kanggo garing resik, nanging sampeyan bisa njaluk karo vacuum cleaner. AC diuripake sawetara menit kanggo nyebarake pelumas.

Baterei

Baterei kudu dicopot lan disimpen kanthi kapisah saka mobil, sawise ngisi daya lan nyetel level elektrolit menyang norma.

Iku luwih apik kanggo nyimpen ing suhu kurang lan Kelembapan. Terminal kudu dilumuri karo oksidasi, lan pangisian daya kudu dicenthang saben wulan lan, yen perlu, digawa menyang normal.

Ban lan rodhane

Kanggo nglindhungi karet, luwih apik kanggo nyelehake mobil ing prop supaya ban ora ndemek permukaan. Banjur segel rod absorber kejut metu karo kertas lenga yen ora ana tutup ing.

Aja nyuda tekanan, ban kudu dipasang kanthi kuat ing pinggir. Lan kabeh sing dikandhakake babagan cat awak ditrapake kanggo disk.

Pengawetan mobil kanggo mangsa utawa carane nylametake awak, mesin lan interior

Iluminasi mengaruhi safety saka karet. Srengenge utawa awan kudu dihindari. Sampeyan bisa nutupi ban kanthi komposisi protèktif lan dekoratif khusus kanggo karet.

Dekonservasi

Sawise panyimpenan sing dawa, luwih becik ngganti lenga mesin lan saringan. Sawise miwiti, bisa uga ana asap sementara saka lenga ing silinder.

Prosedur liyane ditindakake miturut dhaptar sing disusun sajrone konservasi. Yen ora, sampeyan bisa lali, contone, babagan sabuk longgar.

Dadi manawa kanggo nindakake kabeh prosedur inspeksi miturut peraturan pangopènan. Tingkat cairan, tekanan ban, operasi utama lan sistem rem parkir. Iku tetep mung kanggo wisuh mobil lan mriksa metu karo trip cendhak.

Kadhangkala cakram kopling nempel ing mobil kanthi transmisi manual. Bisa digagalake kanthi akselerasi lan akselerasi kanthi pedal ditekan sawise diwiwiti kanthi nguripake starter mesin sing anget ing gear pisanan.

Utama » Tips migunani kanggo motor » Pengawetan mobil kanggo mangsa utawa carane nylametake awak, mesin lan interior

Add a comment