Klasifikasi lenga gear mbantu milih komposisi sing bener

Isi

Klasifikasi internasional lenga transmisi ngidini pamilik mobil kanthi gampang milih komposisi transmisi optimal kanggo gearbox, kasus transfer, chain lan gear drive, mekanisme kemudi jaran wesi.

Klasifikasi API oli gear

Iki minangka sistem klasifikasi sing mbagi kabeh jinis senyawa dadi limang kelas. Mitra Eropa yaiku ZF TE-ML, sing nggambarake kabeh komposisi kanggo transmisi hidromekanik. Klompok API ing ngisor iki dibedakake gumantung saka prinsip operasi lan desain transmisi, volume aditif khusus:

Klasifikasi lenga gear mbantu milih komposisi sing bener

  • GL-1: cairan tanpa aditif, bisa nambah anti-umpluk prasaja, antioksidan, depressant, aditif anti-karat kanggo sawetara merek lenga pindah ing jumlah cilik. Cocog kanggo truk lan mesin sing digunakake ing tetanèn.
  • GL-2: paling asring diwutahake menyang transmisi unit tetanèn, padha ngemot aditif anti-nyandhang.
  • GL-3: ora cocog kanggo gear hypoid, jumlah aditif khusus sing nyuda nyandhang komponen otomatis kira-kira 2,7 persen.
  • GL-4: komposisi sing digunakake ing gear sing disinkronake sing operasi ing macem-macem kondisi gravitasi, ing gear utama saka sembarang transportasi lan gearbox non-sinkronisasi. Cairan GL-4, miturut klasifikasi lenga gear API, ngemot aditif EP patang persen.
  • GL-5: ora digunakake kanggo gearbox, nanging universal, cocok kanggo transmisi liyane, ngemot jumlah gedhe saka aditif multifunctional (nganti 6,5%).

Klasifikasi lenga gear mbantu milih komposisi sing bener

Viskositas Oli Gear SAE

Klasifikasi umum lenga gear Amerika kanthi viskositas ing bentuk unit konvensional sing beda. Perusahaan transmisi otomotif nganggep spesifikasi SAE. Lan ing basis menehi Rekomendasi ing pilihan saka komposisi transmisi kanggo gearbox mechanical lan as (utama). Indeks viskositas lenga gear (contone, 85W0140) nuduhake paramèter utama cairan lan dibagi dadi mangsa panas lan mangsa (huruf "W"). Tandha lenga gear iki prasaja lan bisa dingerteni para pengendara.

Klasifikasi lenga gear mbantu milih komposisi sing bener

Penting kanggo ngerti carane milih oli gear: klasifikasi lan pilihan komposisi ditindakake miturut rong indikator viskositas - suhu dhuwur lan kurang. Indikator pisanan diturunake adhedhasar viskositas kinematik ing titik nggodhok cairan, sing kapindho - kanthi ngukur suhu ing komposisi kasebut nduweni indikator 150000 cP (viskositas Brookfield). Ana tabel viskositas khusus kanggo lenga gear, sing dipandu dening manufaktur.

Klasifikasi lenga gear mbantu milih komposisi sing bener

Aditif viscous kanggo minyak motor Unol tv # 2 (1 bagean)

Pamilihan lenga transmisi miturut merek mobil

Ing asas, pilihan kuwi ora angel kanggo nggawe dhewe, yen sampeyan sinau prinsip klasifikasi lan pilihan saka lenga pindah. Pisanan sampeyan kudu mriksa persetujuan pabrikan kendaraan kanggo senyawa khusus sing digunakake ing mobil sampeyan, uga viskositas lenga gear miturut SAE. Banjur ngrampungake kelas kualitas cairan miturut klasifikasi merek minyak gear Eropa (ACEA) lan Amerika (API):

Klasifikasi lenga gear mbantu milih komposisi sing bener

  • kanggo mesin bensin - ACEA (A1-A5): kualitas dianggep luwih dhuwur, luwih gedhe nomer sawise huruf A;
  • kanggo mesin diesel - ACEA (B1-B5);
  • universal kanggo unit diesel diinstal ing mobil sawise 2004 - ACEA (С1–С5);
  • kanggo mesin diesel kargo - grup API "C";
  • kanggo mesin bensin - klompok API "S".

Klasifikasi lenga gear mbantu milih komposisi sing bener

Lan aja lali yen umur rak lenga gear biasane diwatesi limang taun wiwit tanggal pabrik.

Utama » Artikel » Tips kanggo para motor » Klasifikasi lenga gear mbantu milih komposisi sing bener

Add a comment