Apa sing paling resik AC mobil: umpluk, aerosol, kumelun utawa krasan

Isi

Sadurunge wiwitan musim, ora cukup kanggo mriksa lan ngisi bahan bakar sistem AC, banjur priksa manawa interior digawe adhem kanthi efektif. Penting kanggo nyisihake koloni bakteri sing wis mapan ing saluran sistem, ngetokake mambu musty sing ora nyenengake. Ana sawetara alat lan teknik kanggo ngresiki.

Apa sing paling resik AC mobil: umpluk, aerosol, kumelun utawa krasan

Jinis pembersih AC mobil

Panggunaan pembersih bisa kanthi rong cara - parsial lan lengkap. Sing pisanan ditindakake saka kabin kanthi mode recirculation diuripake. Kerjane cukup efisien, lan kabeh dana diwilang.

Nanging reresik lengkap mung bisa liwat inlet online menyang kabin, dumunung ing beting saka kamar engine.

Kanggo nindakake iki, sampeyan kudu nyopot tutup plastik, golek endi udhara dijupuk menyang sistem iklim lan tuangake agen sing dipilih ing kana, milih mode asupan udara njaba menyang pemanas lan AC.

Iku bakal migunani kanggo mbusak lebu akumulasi ing tutup lan disinfect area watara saka bakteri.

Umpluk

Pembersih jinis busa paling efektif amarga umpluk kasebut nembus kanthi apik menyang kabeh rongga sing didhelikake lan ditahan ing kono cukup suwe supaya bahan kimia aktif bisa digunakake kanthi apik.

Apa sing paling resik AC mobil: umpluk, aerosol, kumelun utawa krasan

Reget sing paling terus-terusan kudu dibusak kanthi cara iki, kadhangkala mbaleni operasi kanggo efek sing luwih gedhe.

Semprotan bisa

Pembersih aerosol kerjane rada elek, nanging luwih sithik ing area kerja. Ora kaya sawetara produk busa, ora nggawe film pelindung ing bagean.

Apa sing paling resik AC mobil: umpluk, aerosol, kumelun utawa krasan

Bom kumelun

Checkers bisa uga kanggo ambu ora enak sing wis dienggoni ing kabin, lan kasunyatan sing zat apa ora linger ing pipelines lan radiator menehi ganti rugi dening bola circulation sak Processing.

Fitur panggunaan yaiku ora bisa ngganggu prosedur sing wis diwiwiti, nanging biasane ora perlu.

Apa sing paling resik AC mobil: umpluk, aerosol, kumelun utawa krasan

Gawean omahan

Yen dikarepake, sampeyan bisa nyiyapake solusi disinfektan dhewe. Kanggo iki, solusi chloramine utawa chlorhexidine digunakake.

Zat kasebut aktif banget, mula aja nyiksa konsentrasi, 0,5 ml chlorhexidine saben liter banyu utawa 2 ml chloramine cukup.

Apa sing paling resik AC mobil: umpluk, aerosol, kumelun utawa krasan

Solusi sing diasilake disemprotake karo sprayer menyang area panyaring kabin, nalika saringan kasebut dicopot. Proses kasebut dumadi nalika penggemar beroperasi kanthi kecepatan maksimal ing mode AC. Bahan kasebut mbebayani kanggo sistem pernapasan, sampeyan kudu njupuk langkah-langkah kanggo nyegah supaya ora dihirup.

Saiki, akeh pembersih industri kanthi komposisi komplèks diprodhuksi lan didol, saéngga ora ana sing kudu nyoba lan mbebayani kesehatan karo produk krasan.

5 reresik murah

Murah ora mesthi ala. Garis kasebut rada ditarik ing rega komposisi tinimbang efektifitas. Alat sing disaranake lan kabukten ora bakal luwih elek tinimbang sing paling larang, lan kekurangan sing ana bakal kasebut.

1 - Lavr "Antibakteri"

Komposisi saka pabrikan domestik sing akeh barang kimia mobil banget efektif, utamane amarga regane murah.

Apa sing paling resik AC mobil: umpluk, aerosol, kumelun utawa krasan

Busa bakal mbusak kabeh bakteri, alergen, jamur lan rereged liyane, sawise iku bakal ninggalake film protèktif ing tembok saluran lan radiator sing ngalangi wutah saka koloni anyar. Ing wektu sing padha, produk kasebut nduweni mambu sing ora nyebabake penolakan, kerjane kanthi cepet.

Antarane kekurangane, karya sing ora apik ing sistem sing akeh polusi katon, sing mbutuhake panggunaan bola-bali.

2 - Runway Air Conditioner Cleaner

Agen kasebut dilebokake ing sistem AC kanthi mesin mlaku, sawise kabeh dipateni, lan cahya digawe nganti 10 menit.

Apa sing paling resik AC mobil: umpluk, aerosol, kumelun utawa krasan

Produk pangolahan dibusak kanthi nguripake ventilasi kanggo kinerja maksimal kanthi kabin mbukak. Kaleng semprotan cilik, nanging cukup kanggo reresik, lan regane murah banget.

3 – BAGUS BN-153

Semprotan kasebut kasedhiya ing dispenser manual kanthi rega sing cukup dhuwur. Nanging volume gedhe lan kemungkinan nggunakake bola-bali nggawe bisa diklasifikasikake minangka anggaran.

Komposisi kasebut dipikirake kanthi apik, ora ana cacat sing ditemokake.

Apa sing paling resik AC mobil: umpluk, aerosol, kumelun utawa krasan

4 - Mannol Air Conditioner Cleaner

Pilihan anggaran kanggo agen pembersih sing diimpor. Busa kasebut alon-alon, nanging kanthi kualitas sing cukup, nalika balon bakal murah, lan bakal nindakake fungsi kasebut ora luwih elek tinimbang formulasi sing luwih larang.

5 - Checker Carmate

Produk Jepang kanggo sing seneng nggunakake bom asap kanggo ngresiki sistem iklim. Kerjane ora kurang efektif tinimbang spektakuler.

Sawise miwiti, iku wiwit anget munggah, menehi wektu kanggo nginstal ing sikil saka penumpang ngarep lan ninggalake mobil.

Apa sing paling resik AC mobil: umpluk, aerosol, kumelun utawa krasan

Kondhisi hawa kudu mlaku kanthi daya lengkap sajrone udakara 10 menit kanthi kabin ditutup, sawise kumelun diventilasi, lan kabeh kuman lan bau asing ilang.

Top 5 pembersih AC

Asring rega ditemtokake dening jeneng pabrikan, sanajan merek populer luwih cenderung nyedhiyakake jaminan tartamtu babagan asil kualitas tinimbang sing kurang dikenal.

1 - Langkah Up Air Conditioner Cleaner / Disinfektan

Miturut kabeh review, agen reresik paling apik, nanging ora paling larang. Komposisi jinis busa, tabung plastik dituku kanthi kapisah kanggo ngarahake produk kasebut menyang wilayah sing dikarepake.

Sampeyan ora perlu kanggo tuku kaping pindho, iku ora kanggo nggunakake siji.

2 - Pembersih sistem AC Liqui Moly

Elit, miturut rega, produk saka pabrikan terkenal lenga motor, pelumas lan bahan kimia liyane kanggo mobil. Kerjane kanthi efisien, nggunakake prinsip umpluk, saka kekurangan, mung biaya dhuwur sing bisa dicathet.

Apa sing paling resik AC mobil: umpluk, aerosol, kumelun utawa krasan

Kapasitas cilik kaleng kasebut nuduhake efektifitas komposisi khusus.

3 – OPEN AC-100

Produsen kimia mobil sing kondhang nawakake agen pembersih, sing dadi ciri khas yaiku daya cuci sing dhuwur.

Kanthi bantuan saka Abro, sampeyan bisa ndeleng kanthi jelas carane akeh rereget akumulasi ing labyrinths sistem iklim.

4 - Sonax Clima Clean Antibakteri

Ora resik paling murah, nanging nglawan bakteri kanthi apik, yaiku sing dibutuhake. Kerugian kasebut bisa dianggep minangka ambu ora enak, sing bakal mbutuhake wektu kanggo ngilangi kanthi cara alami sajrone ventilasi normal.

Apa sing paling resik AC mobil: umpluk, aerosol, kumelun utawa krasan

5 - Wurth

Aerosol cilik bisa kanthi cepet ngilangake bakteri lan ambu ora enak. Efek deodorizing ditekanake.

Apa sing paling resik AC mobil: umpluk, aerosol, kumelun utawa krasan

Cara nggunakake kanthi bener

Kabeh senyawa pembersih ora cocog karo organ pernapasan, penglihatan lan kulit lan membran mukus liyane.

Mulane, nalika nggunakake, sampeyan kudu dipandu dening sawetara aturan umum:

  • kabeh mau efektif kanthi nggunakake biasa, bisa kanggo ngumbah sistem mlaku kanthi kualitas dhuwur mung kanthi disassembly lan ing peralatan profesional, sing luwih larang;
  • sajrone proses, interior kudu kedap udara kanggo nggunakake maksimal zat aktif;
  • saringan kabin kudu dicopot lan banjur diganti karo sing anyar sawise ditayangke lan ventilasi;
  • apa sing kudu kalebu - AC utawa pemanas, nemtokake instruksi kanggo nggunakake obat tartamtu;
  • penggemar kudu operate ing kacepetan maksimum, kang, ing tangan siji, mundhak efficiency, lan ing tangan liyane, nyimpen gesang resistor ballast;
  • sak Processing iku mokal kanggo ing mobil;
  • kabeh tata cara mungkasi karo airing, lan ambu ora enak anyar sing wis katon mung bisa ilang rampung karo wektu.
Ngresiki saluran udara ing mobil

Perawatan sistem AC ora mung nambah kinerja, nanging uga ndawakake umur amarga transfer panas sing luwih apik, mula kudu ditindakake kanthi rutin, paling ora setaun.

Rampung kanthi reresik garing saka interior, sing bakal mbusak produk pangolahan sing wis mapan ing bahan finishing.

Utama » Tips migunani kanggo motor » Apa sing paling resik AC mobil: umpluk, aerosol, kumelun utawa krasan

Add a comment