Sepira panas cakram rem ing mobil?

Isi

Cakram rem dirancang kanggo panas. Iki minangka siji-sijine cara kanggo ngowahi energi kinetik mobil sing nyepetake dadi panas lan banjur dibubarake ing angkasa. Nanging iki kudu kelakon strictly ing printah saka driver. Pemanasan rem ing kabeh kasus liyane nuduhake anané malfunction, uga pilihan darurat, yaiku, overheating gedhe banget.

Sepira panas cakram rem ing mobil?

Fitur saka sistem rem mobil

Tugas rem yaiku kanggo mungkasi mobil kanthi cepet lan kanthi aman. Cara paling gampang kanggo nindakake iki yaiku kanthi bantuan gaya gesekan, sing ana ing mekanisme rem.

Rem dumunung ing mobil modern ing saben rodha supaya bisa ngoptimalake genggeman ban ing dalan.

Karya kasebut nggunakake:

  • cakram utawa drum rem, bagean logam sing ana gandhengane karo hub roda;
  • brake pads, dumadi saka basa lan linings digawe saka materi sing nduweni koefisien gesekan dhuwur marang wesi utawa baja lan ing wektu sing padha tahan suhu dhuwur karo nyandhang minimal saka loro bantalan dhewe lan cakram (drum);
  • brake drive, mechanical, hydraulic lan elektronik piranti sing ngirimaken pasukan saka kontrol driver kanggo mekanisme brake.

Sepira panas cakram rem ing mobil?

Ana sawetara jinis sistem rem, peran pinunjul ing panas saka cakram diputer dening layanan lan rem parkir.

Loro-lorone padha bisa digunakake ing cara sing padha - driver liwat drive nggawe pasukan mechanical ing bantalan rem, kang dipencet ing disk utawa drum. Ana gaya gesekan diarahake marang inersia mobil, energi kinetik sudo, kacepetan irungnya.

Apa kudu rem cakram lan drum dadi panas?

Yen kita ngetung daya rem, lan iki energi dirilis ing wangun panas sak rem saben unit wektu, iku bakal kaping pirang-pirang ngluwihi daya engine.

Carane engine dadi panas, kalebu energi digawa metu karo gas exhaust lan ngginakaken ing karya migunani kanggo mindhah mobil karo mbukak, cukup gampang kanggo mbayangno.

Sepira panas cakram rem ing mobil?

Sampeyan bisa nyedhiakke jumlah kolosal energi kasebut mung kanthi kenaikan suhu sing signifikan. Dikenal saka fisika yen kapadhetan fluks energi sebanding karo beda suhu, yaiku, beda antarane pemanas lan kulkas. Nalika energi ora duwe wektu kanggo pindhah menyang kulkas, ing kasus iki udhara atmosfer, suhu mundhak.

Disk bisa sumunar ing peteng, yaiku, entuk sawetara atus derajat. Alamiah, iku ora bakal duwe wektu kanggo kelangan mudhun antarane rem, iku bakal panas kabeh trip.

Alasan panas banget

Ana prabédan banget antarane panas lan overheating. Pemanasan minangka fenomena biasa, yaiku, diitung lan diuji dening pangembang mobil, lan overheating minangka darurat.

Ana sing salah, suhu mundhak kritis. Ing kasus rem, iki mbebayani banget, amarga bagean sing overheated ora bisa digunakake kanthi normal, cepet banget ilang kekuatan, geometri lan sumber daya.

Sepira panas cakram rem ing mobil?

Akibat nyopir ing rem tangan

Wangsulan: Bab ingkang paling prasaja sing meh kabeh pembalap anyar ketemu iku lali kanggo mbusak rem parkir ing awal gerakan.

Insinyur wis suwe lan sukses berjuang karo lali iki. Ana weker cahya lan swara sing micu nalika sampeyan nyoba kanggo ngalih mati karo tightened bantalan, uga rem tangan otomatis sing cocked lan dirilis dening drive listrik nalika mobil mandheg lan miwiti.

Nanging yen sampeyan isih nyopir kanthi bantalan sing ditekan, daya sing ditularake bakal dadi panas drum nganti lapisan pad bakal char, logam bakal deform, lan silinder hidrolik bakal bocor.

Iki asring katon mung nalika ban ing disk wiwit kumelun. Bakal mbutuhake ndandani ekstensif lan larang.

Piston kaliper macet

Ing mekanisme disk, ora ana piranti sing kapisah kanggo mbusak piston saka bantalan. Tekanan ing sistem hidrolik dibusak, gaya clamping dadi nol, lan gaya gesekan padha karo produk tekanan ing blok lan koefisien gesekan. Sing, "nol" ora Matter apa nomer - iku bakal "nol".

Sepira panas cakram rem ing mobil?

Nanging ora mesthi bisa kaya ngono. Blok kasebut kudu ditarik kanthi pecahan milimeter, paling ora amarga elastisitas cuff sealing. Nanging yen korosi ana ing antarane piston lan silinder caliper, lan piston wedges, bantalan bakal tetep dipencet kanthi gaya non-nol.

Pelepasan energi lan pemanasan sing ora bisa dikontrol bakal diwiwiti. Bakal mungkasi mung sawise kekandelan tartamtu saka lapisan wis dibusak saka overlay minangka asil saka overheating lan mundhut saka properti. Ing wektu sing padha, disk uga bakal dadi panas banget.

Udara ing sistem rem

Arang, nanging efek iki ngeweruhi nalika bantalan spontan dipencet marang cakram amarga miskin pumping drive saka udhara.

Ngembangake saka panas lan wiwit mencet bantalan marang cakram liwat silinder. Nanging isih, akeh sadurungé saka overheating mranata ing, driver bakal sok dong mirsani sing mobil sacoro prakteke ora alon mudhun.

Carane bleeding rem lan ngganti oli rem

Cakram rem nyandhang

Nalika dipakai, cakram bakal ilang wangun geometris sing cocog. A relief ngelingke katon ing wong-wong mau, bantalan nyoba kanggo mbukak menyang.

Kabeh iki ndadékaké kanggo kontak ranyono ing antarane lumahing cakram lan linings, lan sembarang kontak bakal dadi overheating karo kabeh jalaran.

Penggantian bantalan rem sing salah

Yen teknologi panggantos pad dilanggar, kanggo kabeh kesederhanaan ing kasus rem cakram, bantalan bisa macet ing caliper.

Gesekan asil bakal overheat disk lan caliper guide vane, kang mung bakal exacerbate kahanan. Biasane diakhiri karo sopir sing ngeweruhi swara asing lan nyuda efisiensi rem.

Carane ngganti brake pads ngarep Audi A6 C5

Carane mbusak disk panas

Ana aturan prasaja kanggo nyimpen rem saka overheating:

  • nggunakake rem mung ing kasus darurat lan kanggo mandeg pungkasan, ing kabeh kahanan liyane, coasting ing mesin dorong positif utawa negatif;
  • ora nggunakake rem ing descents dawa ing gunung, mung engine utawa rem gunung, sistem layanan iku dipercaya kanggo urip kanggo titik paling saka katurunan serius pisanan, dadi manawa iki, iku cukup kanggo ngetung potensial. energi sing mobil wis ing ndhuwur gunung;
  • njaga mekanisme rem ing kondisi sampurna, mesthekake yen ora ana korosi hidrolika lan panuntun saben panggantos bantalan, nggunakake pelumas khusus lan peta aplikasi;
  • pas wektune ngganti cakram karo nyandhang nemen, tanpa ngenteni transparan lengkap.

Disk sing overheated kudu diganti. Dheweke wis ilang kekuatan, koefisien gesekan wis diganti sanajan nganggo bantalan anyar, lan sing paling penting, wilayah kasebut ora rata, sing bakal nyebabake jerks lan overheating anyar.

Sepira panas cakram rem ing mobil?

Akibat saka operasi sing ora bener saka sistem rem

Cakram sing overheated biasane diganti nalika ana thump ing pedal rem kanggo ngalahake setir. Yen langkah prentah iki nguciwakake, karusakan saka disk sak braking bisa.

Iki biasane rampung karo macet roda catastrophic lan mobil ninggalake lintasan ing arah sing ora bisa diramal. Kanthi aliran kacepetan dhuwur sing padhet, kacilakan sing abot ora bisa dihindari, paling mungkin karo korban.

Ing saben MOT, cakram kasebut dipriksa kanthi teliti. Ora ana warna warna sing muncul saka overheating, utamane relief, kelengkungan utawa jaringan retak.

Cakram tansah diganti bebarengan karo bantalan, lan ing kasus nyandhang ora rata - uga karo revisi calipers.

Utama » Tips migunani kanggo motor » Sepira panas cakram rem ing mobil?

Add a comment