Sepira kerepe ngumbah mobil lan apa

Isi

Sajrone kabeh urip awak, mobil wis bola-bali wisuh, supaya malah kesalahan slightest ing prosedur deceptively prasaja nglumpukake lan cepet mimpin kanggo mundhut saka presentation saka mobil. Penting banget kanggo nguwasani teknologi sing bener lan aja nyimpang saka iku, sanajan macem-macem jinis peralatan ngumbah lan bahan konsumsi digunakake.

Sepira kerepe ngumbah mobil lan apa

Apa sing kudu dipilih, cuci mobil tanpa kontak utawa kontak

Paintwork saka awak (LCP) bakal tatu ing sembarang jinis ngumbah. Tugas mung kanggo nyilikake cilaka iki, sing tegese luwih seneng ngumbah tanpa kontak.

Kanthi teknologi cuci tanpa kontak, sampo khusus ditrapake ing awak, diwenehi wektu kanggo kerja, sawise iku, bebarengan karo rereget sing diangkat, bakal dikumbah dening aliran banyu. Iku tetep kanggo garing awak, kang uga bisa rampung tanpa kontak karo lumahing, nanging wipes alus luwih asring digunakake.

Penting kanggo ngetutake aturan tartamtu, tanpa lapisan kasebut bakal beresiko, utawa mung ora bakal dicuci kanthi apik:

  • Shampoo ditrapake saka ngisor munggah, amarga kanthi cara iki dheweke bakal duwe wektu luwih akeh kanggo nggarap wilayah sing paling polusi sing luwih cedhak karo dalan;
  • Sadurunge nglamar, aja pour banyu ing mobil, bakal nggawe alangan tartamtu antarane deterjen lan awak;
  • Pungkasan, tutup ditutupi, amarga mesin panas dumunung ing sangisore, produk kasebut ora mung bisa digunakake, sing mbutuhake wektu minimal ing suhu dhuwur, nanging uga garing, lan banjur kudu dicuci piye wae;
  • Ora mungkin kanggo nyedhiyakake banyu ing tekanan sing dhuwur banget, yen ora bakal nembus jero menyang microcracks varnish lan cat, kanthi signifikan ngembangake;
  • Sanajan sampeyan ngilangke awak garing ing katon, banyu isih bakal tetep ing microstructure saka Paintwork, iku rampung dibusak salah siji sak udhara alam pangatusan utawa diunekake karo udhara anget.

Mung komposisi khusus kanggo ngumbah mobil kudu digunakake, ora ana produk rumah tangga sing bisa ngganti, nanging bisa nyebabake cilaka sing ora bisa didandani.

Bahan kimia cuci mobil

Kabeh sampo mobil dipérang dadi komposisi kanggo ngumbah manual utawa otomatis, uga kanggo non-kontak. Sing terakhir luwih agresif, amarga dipeksa bisa aktif, nutupi rereget lan nyuda sifat adhesi karo awak. Biasane duwe komposisi alkalin.

Ora praktis kanggo tetep ing awak nganti suwe, mula ora ana bedane manawa digunakake ing bentuk busa, ngliwati generator busa utawa ing bentuk emulsi. Padha bakal nindakake tugas ing kasus apa wae, lan kualitas utama umpluk - kemampuan kanggo tetep ing permukaan vertikal kanggo dangu - ora digunakake ing kasus iki.

Sepira kerepe ngumbah mobil lan apa

Kanthi cara sing padha, ora ana gunane nggunakake agen sing kuwat ing cuci kontak, manual utawa otomatis. Reget isih bakal dibusak sacara mekanis, saéngga bisa nglindhungi cat saka pengaruh lingkungan alkali sing ora perlu. Kajaba iku, komposisi kasebut ora nduweni sifat anti-gesekan sing nyedhiyakake geser nalika ngumbah manual.

Komposisi sampo mobil, saliyane surfaktan, bisa uga kalebu pengawet protèktif lan anti banyu. Ora ana titik tartamtu kanggo nggunakake nalika proses ngumbah, luwih becik nglampahi wektu sethithik lan nggosok awak kanthi pengawet dekoratif ing lilin utawa basis liyane sawise pangatusan.

Lapisan kasebut bakal dadi luwih apik, tahan luwih suwe lan nindakake fungsi sing luwih apik kanggo menehi sinar, ngusir banyu lan rereget, uga njaga pori-pori sing dibentuk lan microcracks.

Sepira kerepe ngumbah mobil lan apa

Iki utamané bener yen wisuh mobil contactless karo agen cukup agresif digunakake. Ora bakal nyebabake akeh gawe piala kanggo varnish, lan bakal rampung ngumbah lapisan lemah saka zat sing ana ing sampo.

Komposisi protèktif sing berkualitas tinggi, ditrapake kanthi tangan, diikuti polishing manual, tahan sawetara cuci tanpa kontak.

proses ngumbah mobil

Sadurunge ngumbah mobil, nyiapake peralatan lan bahan sing bisa digunakake. Paling apik nggunakake piranti sing nyedhiyakake banyu ing tekanan, nanging tanpa nggunakake nozzles utamané hard, kayata pemotong turbo. Dheweke ora dimaksudake kanggo iki, mung bisa mbusak rereget petrified saka pigura lan sasis SUV.

Saka aksesoris liyane, sampeyan kudu duwe:

  • deterjen - sampo mobil;
  • sikat saka atose beda kanggo ngumbah panggonan hard-kanggo-tekan awak, disk lan lengkungan rodha;
  • sarana kanggo ngresiki reregetan bituminous;
  • kanthi spons utawa sarung tangan kanggo ngumbah tangan, sawetara sing dibutuhake, abrasive kanthi cepet dilebokake ing bahan alus;
  • kain microfiber kanggo pangatusan awak;
  • banyu sing akeh, yen sampeyan nyimpen nalika ngumbah, luwih becik ora ngumbah mobil, awak bakal urip maneh.

Panggonan kanggo ngumbah dipilih khusus, diijini kanggo ngumbah mobil mung ing papan sing kasedhiya. Nanging ing kasus apa wae, ora ing srengenge lan ora ing kadhemen.

Endi kanggo miwiti

Yen wisuh manual nganggo sampo sing entheng, mula rereget kasar kudu dibuwang saka mesin kanthi banyu ing tekanan.

Banjur sampo busa ditrapake, luwih becik nganggo muncung busa. Sawise wektu tundha cendhak, wis dikumbah kanthi akeh banyu kanthi spons utawa sarung tangan.

Sepira kerepe ngumbah mobil lan apa

Aja gosok kanthi tekanan kanthi gerakan bunder, amarga iki bisa nyebabake goresan mlengkung sing ditandhani kanthi apik. Padha mbentuk ing kasus apa wae, nanging meh ora katon, utamane yen lurus lan dumunung ing sadawane mobil.

Karcher Foam Nozzle - Nguji Nozzle Foam LS3 ing Karcher K5 Compact

Carane nggosok awak

Kelembutan sing dikarepake paling apik diwenehake dening spons umpluk gedhe. Sampeyan kudu moistened abundantly, iku paling apik kanggo terus-terusan rub ing banyu mlaku.

Kanggo wilayah sing reged banget, siji spons digunakake, sing banjur dibuwang. Awak liyane dikumbah nganggo liyane, resik, nanging ora kena digunakake maneh.

Paling penting, sampeyan kudu waspada karo partikel abrasive saka rereget, sing aktif disimpen ing materi apa wae sing digunakake nalika nggosok awak.

Sepira kerepe ngumbah mobil lan apa

Adoh saka ngendi wae sampeyan bisa njaluk kain, spons utawa mitten. Ing kasus kaya mengkono, sikat karo bristles sintetik digunakake. Didol khusus kanggo ngumbah mobil; kanthi pilihan sing sewenang-wenang, polimer bisa dadi hard banget.

Sepira kerepe wisuh mobil ing mangsa lan mangsa panas

Ora ana watesan kanggo ngumbah musim panas, sampeyan bisa ngumbah paling sethithik saben dina, anggere sampeyan ngetutake aturan lan ora nyebabake karusakan mekanik ing cat. Ing mangsa, luwih angel, frost nyebabake pembentukan kristal es cilik ing pori-pori lan retak, sing mboko sithik ngrusak lapisan kasebut.

Nanging sampeyan isih kudu ngumbah mobil, amarga rereget cenderung nahan kelembapan lan nggawe efek sing padha, nanging kanthi ukuran sing luwih gedhe. Kajaba iku, ndhelikake proses karat sing wis diwiwiti, sing kudu langsung mandheg.

Sepira kerepe ngumbah mobil lan apa

Mulane, ing mangsa, sampeyan kudu ngumbah mobil sing digunakake saben dina, kanthi frekuensi kira-kira kaping pindho saben sasi, nanging ing cuci mobil sing dilengkapi kanthi bener.

Ingkang utama yaiku mobil kasebut, sawise ngilangi rereget lan residu sampo, kudu dikeringake dhisik kanthi kain microfiber, banjur kanthi tekanan hawa panas. Iki uga bakal nyimpen kunci lan rincian liyane saka pembekuan.

Pengaruh warna mobil ing frekuensi ngumbah

Mobil sing paling awon babagan kebersihan awak yaiku ireng. Ora luwih apik lan warna liyane sing padha peteng. Ora mung ana rereget sing sithik, nanging sawise dicuci bisa uga dadi noda sing ora katon luwih apik. Kerep ngumbah bakal cepet mimpin menyang jaringan goresan lan perlu kanggo polishing, kang bakal njupuk sawetara saka varnish.

Sampeyan kudu mikir babagan iki sadurunge tuku mobil ireng, nanging yen mengkono, sampeyan kudu wisuh khusus ing cara non-kontak karo ngawasi ati-ati saka selaras karo teknologi. Luwih becik yen ditindakake dening para profesional. Nanging uga kudu ditonton kanggo ndeleng kepiye nggunakake dana sing kasedhiya.

Bayangan cahya bisa dicuci luwih asring, rereget cahya ing awak kasebut ora katon. Yen sampeyan ora nyalahake properti iki saka mobil putih, cat bakal luwih suwe tinimbang sing ireng, lan malah ngumbah manual bakal nyebabake kurang gawe piala. Utamané nalika nglamar polish pengawet dekoratif sawise saben wisuh kapindho.

Utama » Tips migunani kanggo motor » Sepira kerepe ngumbah mobil lan apa

Add a comment