Disinfection saka AC mobil - coolness aman

Isi

Kita ajeg ngganti ban mangsa panas kanggo mangsa, ngganti lenga, ngalami inspeksi technical, nanging sakperangan alesan, akeh pamilik mobil nganggep prosedur kaya disinfecting AC mobil ora dadi penting. Nanging, panemu iki salah, amarga yen kita ngevaluasi masalah iki saka sudut pandang kesehatan, operasi kasebut kudu diwenehi perhatian luwih akeh.

Napa sampeyan butuh perawatan antibakteri saka AC mobil?

AC mobil wis dadi bagéan integral saka mobil kita, lan malah sing nduweni saka kendaraan lawas mbokmenawa wis mikir luwih saka sapisan kanggo nginstal sistem pamisah. Mesthine, piranti kasebut ndadekake lelungan luwih nyaman, nanging aja lali yen, kaya kabeh unsur liyane, uga mbutuhake perawatan, lan malah luwih tliti, lan kasunyatan iki ora bisa diabaikan.

Disinfection saka AC mobil - coolness aman

Kita ora bakal njlentrehake kanthi rinci babagan cara kerja sistem iki, nanging kita kabeh ngerti manawa hawa adhem asale saka AC. Ing wektu sing padha, kelembapan, kondensat, bledug lan rereget terus-terusan dikumpulake ing njero, sing nyumbang kanggo munculna bakteri patogen, uga jamur. Akibaté, mambu sing ora nyenengake katon ing kabin, nanging iki dudu sing paling awon, sanajan banget ngganggu. Kabeh bakteri sing mbebayani iki nyebabake alergi, iritasi membran mukus saluran pernapasan lan malah bisa dadi penyebab penyakit infèksius.

Disinfection saka AC mobil - coolness aman

Dadi perlu kanggo nindakake kegiatan sing bakal ngarahake karusakan saka jamur lan bakteri, yaiku. disinfeksi. Kajaba iku, kudu ditindakake paling ora sapisan saben nem sasi, lan banjur perjalanan sampeyan bakal dadi nyaman lan aman.

Cara disinfeksi sing kudu dipilih?

Dina iki, pilihan saka cara lan cara kanggo sampeyan bisa nglawan virus lan jamur ing AC mobil cukup gedhe, bisa reresik ultrasonik, perawatan uap. Inggih, sing paling murah, nanging, nanging, efektif yaiku nggunakake semprotan antiseptik. Ayo nimbang saben cara kanthi luwih rinci.

  • Steaming banget efektif amarga uap nembus saben pojok lan celah. Nanging, ora bisa digunakake kanggo sistem pamisah kualitas rendah, amarga bagean kasebut asring digawe saka plastik sing kurang, sing deforms ing suhu dhuwur.Disinfection saka AC mobil - coolness aman
  • Sing paling larang, nanging ing wektu sing padha aman, yaiku reresik ultrasonik. Ing kasus iki, ana kombinasi antiseptik lan instalasi khusus sing ngasilake nyemprot ultrasonik.Disinfection saka AC mobil - coolness aman
  • Cara loro kasebut ing ndhuwur mbutuhake peralatan sing larang, supaya kanggo kahanan omah, mung cara katelu tetep - perawatan semprotan. Sampeyan bisa tuku kaleng antiseptik ing toko mobil apa wae, dene regane bisa 300 utawa 1000 rubel, kabeh gumantung saka kualitas lan pabrikan. Iku ora worth sebutno sing kita ngomong bab kesehatan, supaya tabungan gedhe banget ing kasus iki ora sabdho.

Disinfeksi AC mobil dhewe

Umumé, operasi serius kayata ngganti refrigerant, ndandani kompresor, utawa ngresiki sistem sing paling apik kanggo profesional, nanging perawatan antibakteri saka kondisioner mobil cukup layak ing ngarep. Sampeyan mung kudu tuku antiseptik, nanging iki ora dadi masalah. Yen ana kesulitan materi, sampeyan bisa ngencerake komposisi sing ngemot lysol kanthi banyu kanthi rasio 1:100. 400 ml solusi bakal cukup kanggo ngolah kondisioner. Aja lali kanggo njaga safety dhewe, supaya kita nggunakake sarung tangan pelindung lan topeng.

Disinfection saka AC mobil - coolness aman

Kita njupuk botol semprotan kanthi antiseptik lan nerusake menyang karya sing prasaja, nanging angel banget. Kaping pisanan, kita bakal ngurus kain pelapis interior, supaya kanthi ati-ati nutupi dashboard, kursi, uga panggonan sing solusi isih bisa dilebokake karo poliethelin. Sawise kabeh, ora ana sing ngerti kepriye tumindake materi kasebut nalika bereaksi karo bahan kimia. Banjur mbukak lawang mobil, nguripake sistem pamisah kanthi maksimal lan nyemprotake antiseptik ing cedhak intake udara.

Disinfection saka AC mobil - coolness aman

Sawise saluran udara wis di resiki, sampeyan kudu ngatasi evaporator, yen ora bisa nyedhaki, sampeyan kudu miwiti mesin lan ngarahake aliran dana ing sangisore kothak sarung tangan. Elinga, dianjurake kanggo nguripake AC mung sawetara menit sawise miwiti engine, lan mateni, ing nalisir, sawetara wektu sadurunge mandheg, banjur sistem pamisah bakal tahan maneh lan udhara bakal resik.

Carane ngresiki AC mobil dhewe ing kurang saka 30 menit?

Utama » Artikel » Tips kanggo para motor » Disinfection saka AC mobil - coolness aman

Add a comment