Apa sing kudu ditindakake yen hood ora mbukak

Isi

Kanthi sawetara pangecualian, kunci hood mobil dibukak nganggo kabel sarung. Prinsip operasi iku prasaja - cangkang komprèsi-hard dipasang ing awak, lan kabel tensile-hard dipasang ing gagang kanthi ujung siji, lan basa kunci karo sisih liyane.

Apa sing kudu ditindakake yen hood ora mbukak

Minangka asuransi kanggo mbukak darurat nalika mbukak hoods jinis "alligator", tambahan, kait sing ditekan kanthi manual diwenehake. Iku tansah gampang kanggo mbukak, nanging yen drive kunci utama gagal, masalah miwiti karo akses menyang kompartemen engine.

Alasan kanggo mblokir kunci hood

Paling asring drive gagal. Utamane nalika, kanthi alasan ekonomi, tinimbang kabel sing lengkap, kabel elastis ing sarung digunakake. Bèntèng dhewe uga nyoba kanggo menakake okehe.

Asil katon liwat wektu:

  • kabel utawa kabel rusak, sing paling kerep kedadeyan ing panggonan sing paling gedhe struktural, yaiku, ing gagang utawa nalika ninggalake cangkang menyang kunci;
  • Nihan bisa deformed, iku uga simplified kanggo digunakake tinimbang logam bengkong tabung plastik biasa saka kaku Moderate, kabel kuwi biasane mung kanggo pisanan, nganti materi Nihan wis tuwa, utawa dekomposisi suhu wis ora. dumadi;
  • Kunci kasebut bisa uga gagal, kena clogging, ngumbah lan garing saka pelumas, nyandhang lan mlengkung bagean individu;
  • ana uga kunci listrik, digawe kanthi perhatian gedhe kanggo kualitas, nanging amarga kerumitan desain relatif, kemungkinan kegagalan ora suda, luwih-luwih kunci kasebut mbutuhake voltase sumber;
  • Saliyane kunci utama, dheweke asring nglebokake tambahan ing wangun blocker sing dikontrol dening sistem keamanan, yen elektronik gagal utawa baterei kosong, hood bakal diblokir, sing bakal nambah masalah.

Apa sing kudu ditindakake yen hood ora mbukak

Tandha kabel sing rusak saka kunci mekanik bisa uga gampang banget gerakane gagang. Ing cara sing padha pasukan banget dibutuhake bakal sinyal kanggo lubricate lan nyetel mekanisme lan drive, yen digatèkaké, Gagal bakal kelakon banget rauh.

Cara kanggo mbukak hood

Perlindhungan becik marang gangguan njaba ora kasedhiya, mula, yen kunci hood gagal, mbukak bisa. Senajan iki dimaksudaké sabenere, supaya iku mokal kanggo njaluk menyang kompartemen engine tanpa pisanan menehi akses menyang kabin.

Apa sing kudu ditindakake yen hood ora mbukak

Kabel putus

Yen kabel break cedhak nangani, minangka biasane mengkono, iku cukup kanggo nemtokake panggonan break lan ngevaluasi kamungkinan kanggo nyekel Piece saka kabel karo alat.

Minangka aturan, ternyata tang biasa cukup. Prosedur kasebut gampang banget, mula akeh wong sing terus nggunakake, nundha panggantos kabel kasebut.

Nalika cliff ana ing kastil dhewe utawa nang endi wae ing jeru, ora ana maneh solusi prasaja. Iku kabeh gumantung ing desain drive mobil tartamtu. Bisa sinau saka siji liyane saka jinis padha.

Cara mbukak padha:

  • liwat ceruk hiasan utawa konstruktif ing awak, sampeyan bisa tekan sarung kabel kanthi narik, mbabarake ujung kabel sing rusak, banjur gunakake tang sing padha;
  • saka ngisor, contone, ing angkat utawa ndhukung dipercaya saka awak jacked, nggunakake tuas kanggo njaluk menyang kunci dhewe lan tumindak langsung ing latch;
  • disassemble (bisa uga karusakan sebagean saka fasteners) bagean ngarep saka lapisan radiator lan pencet mekanisme kancing tetep ing pigura radiator.
carane mbukak hood yen kabel break, mecahaken masalah kunci kuwi

Solusi sing adoh bakal nginstal rod safety ing advance karo dering ing panggonan rahasia disambungake menyang latch. Lan supaya kabel ora break, iku worth mriksa tata letak kanggo bends mbebayani, lan sing paling Jahwéh, ora aplikasi akeh gaweyan kanggo nangani.

Kunci sing diatur lan dilumasi kanthi gampang mbukak kanthi gampang tanpa ngrusak drive.

Kunci beku utawa macet

Biasane kunci ora tiba-tiba gagal lan ora bisa dibatalake. Kanthi jamming, dheweke bakal ngelingake kahanan teknis sing ora apik. Ing kasus kaya mengkono, iku mbantu kanggo mbusak bagean saka mbukak saka kancing nalika nyoba kanggo mbukak.

Tudung sing ditutup dijepit kanthi elastis ing antarane segel elastis lan karet mandheg ing sisih siji, lan kunci ing sisih liyane.

Sing luwih gedhe pasukan reaksi ing antarane bagean kasebut, kanthi mencet hood ing arah sing ngelawan, luwih akeh gaweyan sing dibutuhake kanggo mekanisme bukaan. Loosening gampang banget - siji wong mencet hood, sing liya narik gagang.

Yen banyu mlebu ing kastil lan beku, mula cara kanggo ngatasi iki tradisional. Cukup ora perlu kanggo banyu saka ceret, iku ends kanti awon kanggo awak, banjur banyu bakal beku maneh.

Apa sing kudu ditindakake yen hood ora mbukak

Sampeyan bisa nggunakake pengering rambut industri kanthi daya sing sithik, kaleng defroster mobil khusus, utawa kamar sing anget. Rushing kene mung bakal mimpin kanggo breakage saka bagean.

Sawise mbukak kunci kudu di resiki, garing lan lubricated. Sing penting dudu jumlah pelumasan, nanging frekuensi nganyari maneh. Bakal bisa digunakake minangka pelumas motor kanggo rantai mbukak, uga minangka pelindung biasa (universal). Aja nggunakake silikon.

Carane mbukak hood yen baterei wis mati

Nalika drive elektromekanis utawa interlocks gagal amarga voltase drop, siji-sijine cara yaiku nyedhiyakake voltase eksternal saka piranti kayata power bank utawa jump starter, yaiku baterei serep karo kabel.

Bisa disambungake, contone, liwat soket korek rokok, nanging akses menyang salon dibutuhake. Crita babagan nyambungake bolam menyang kartrid kudu digandhengake karo tugas saka buku teks populer babagan teknik listrik.

Luwih serius yaiku instalasi awal saka stopkontak darurat rahasia kanthi akses eksternal.

Carane mbukak kunci hood yen baterei wis mati.

Yen interior diblokir kanthi alasan sing padha, lan kunci lawang mekanik ora bisa digunakake, mula kahanan kasebut mudhun menyang mobil sampeyan dhewe. Ora ana saran umum ing kene, kabeh gumantung banget karo model mobil.

Sawetara mbukak cukup prasaja, nanging kanthi alasan sing jelas, cara kasebut ora kudu diiklanake. Sanajan ora angel golek informasi sing dibutuhake yen sampeyan pengin.

Pancen angel mbayangno pemilik VAZ klasik lawas, sing ora ngerti babagan akses gampang menyang kunci liwat gril ventilasi. Kira-kira kelemahane padha ana ing kabeh mobil liyane.

Utama » Tips migunani kanggo motor » Apa sing kudu ditindakake yen hood ora mbukak

Add a comment