F1 2019 - Errusian Mercedes bikoitza, Hamiltonen garaipen arrakastatsua - 1 Formula
1. formula

Lewis Hamiltonen (eta Mercedesen bikoitza) garaipena Errusiako Sari Nagusian: gidari britainiarra Sotxin arrakastara itzuli da segurtasun auto birtual baten sorrerari esker. Ferrari polemiken gorabeherak: Leclerc hirugarren, Vettel erretiratu zen

Lewis Hamilton irabazi Errusiako Sari Nagusia a Sochi: bat egitetik izandako arrakasta arrakastatsua Segurtasun makina birtuala.

Kredituak: Mark Thompson / Getty Images-en argazkia

La Mercedes - Errusiako pistan irabazi gabeko lasterketa mantendu zuenak - bat lortu zuen Doppietta bigarren posizioari esker Valtteri Bottas bitartean Ferrari "1-2" posible bat bota zuen: Charles Leclerc hirugarren amaitu zuen bitartean Sebastian Vettel (saretan hirugarrena eta lehenengo biraren ondoren lehenengoa taldekide baten laguntzari esker) ez zuen bere posizioa berreskuratu eta 28. itzulian behera egin zuen.

1ko F2019 Munduko Txapelketa - Errusia GP: ebaluazio-txartelak

Charles Leclerc (Ferrari)

Charles Leclerc konkistatzaile morala Errusiako Sari Nagusia: pole positionetik abiatuta (laugarren jarraian, azken gidaria Ferrari norbait izan zen arrakasta izan zuena Michael Schumacher Duela 19 urte), Vetteli estela eman zion, Hamilton gainditu eta lasterketaren lehen zatian lidergoa lortzeko aukera emanez.

Vettelek bi aldiz suntsitu zuen estrategia eraginkorra: lehenengoa (borondatez) lehen postua uko egiteari uko egin zionean -lasterketa aurreko taktikaren aurka- Monako bere kideari, bigarrena (nahi gabe) talde hibridoak 5. zenbakia hautsi zuenean. jaurtitzaileak (oraindik pit stopak egitea zor zutenak eta segurtasun-kotxe birtualean egin zuten).

Lewis Hamilton (Mercedes)

Lewis Hamilton hiru gose greben ondoren podiumeko lehen mailara itzuli zen eta gero eta liderra da F1 mundua 2019.

Vettelen alde egin gabe, bost aldiz munduko txapeldunak lehen hiru postuetan amaitzearekin konformatu beharko litzateke.

Valtteri Bottas (Mercedes)

Valtteri Bottas jarraipena aurkitu zuen azken lau Sari Nagusietan hirugarren podiuma irabazita F1 mundua 2019.

Pilotari finlandiarrak bikain erakutsi zuen bere burua lasterketaren bigarren zatian. Sochi defendatu bigarren postua (eta lehenik bere taldekide Hamilton) Leclercen erasoetatik.

Max Verstappen (Red Bull)

Max Verstappen ez du garai bikaina igarotzen: podium bakarra munduko azken lau lasterketetan eta laugarren postua Errusia bederatzigarren postutik aireratu ondoren.

Albon burkidearen, bosgarrena koadrodun banderaren azpian, baina pit pitetik hasita ...

Mercedes

La Mercedes Irabazita Sochi zortearen laguntzaz eta konkistatu Doppietta estrategiari esker. Pneumatiko ertainekin hasitako taktikak ahalik eta gehien pit stop-a atzeratzea eta lasterketa egitea erabaki zuen.

Hala ere, esan beharra dago talde alemaniarrak (garaiezina Errusiako Sari Nagusia sei edizio irabazi ditu sei edizioetan) Vettelek pit geldialdietara joan aurretik, gaur beste Ferrari garaipen bati buruz hitz egingo dugu.